Prethodni članak
Sljedeći članak

Tuča veličine lješnjaka poharala Zagorje


Šire područje Krapine danas u 15.53 sati zahvatila je tuča praćena jakom kišom, vjetrom i grmljavinom. Prema informaci



Šire područje Krapine danas u 15.53 sati zahvatila je tuča praćena jakom kišom, vjetrom i grmljavinom. Prema informacijama iz krapinskoga Centra 112, led veličine lješnjaka padao je 19 minuta u Krapini, dijelovima Radoboja, Petrovskoga i Pregrade, u čijem je naselju Klenice dosezao i veličinu oraha.


- Prema informacijama iz Odjela za obranu od tuče Državnoga hidrometeorološkoga zavoda – Puntijarka Sljeme, punktovi u Krapinsko-zagorskoj županiji za ispaljivanje protugradnih raketa nisu bili u stanju pripravnosti jer operativna sezona obrane od tuče počinje tek 1. svibnja, odnosno sutra - doznajemo iz Centra 112 u Krapini.

Prema riječima načelnika Općine Petrovsko Željka Presečkoga, Komisija za procjenu štete od elementarnih nepogoda sutra će obići teren.

Oko 19 sati led veličine graška padao je pet minuta i na području Zaboka i Velikog Trgovišća.

Odjel za obranu od tuče Državnoga hidrometeorološkoga zavoda na Puntijarki na Sljemenu obavijestio je da punktovi u Krapinsko-zagorskoj županiji za ispaljivanje protugradnih raketa nisu bili u stanju pripravnosti jer operativna sezona obrane od tuče počinje tek 1. svibnja.

Povjerenstva za procjenu štete naknadno će utvrditi štete od tuče.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook