Prethodni članak
Sljedeći članak

"Tvornica duhana Rovinj bavi se sumnjivim poslovima"

Kao špediter TDR – a pratio sam kamion sa 500 kartona «Ronhilla» i «Walter Wolfa» do GP Ma


Kao špediter TDR – a pratio sam kamion sa 500 kartona «Ronhilla» i «Walter Wolfa» do GP Macelj. Vidio sam da kamion prelazi hrvatsko – slovensko granicu i vratio sam se u Rovinj. No, u veljači sljedeće godine uhićen sam pod sumnjom da sam sudjelovao u prljavim poslovima oko krijumčarenja cigareta. Ubrzo sam i dobio otkaz u TDR – u, koji je po meni bio nezakonit. Isti inspektor koji je vodio postupak protiv mene danas je zaposlenik TDR – a, a kad sam htio ukazati na nepravilnosti u poduzeću i prijaviti člana uprave Plinia Cucurina, nisam uspio. Naime, u tužiteljstvu su mi kazali da nema osnove da ga gone.

Passat za policiju

- Možda slučajno, TDR je tih dana pulskoj policiji poklonio passat. Sumnjivih poslova sa rovinjskim cigaretama bilo je i ranije – branio se na zlatarskome Županijskom sudu Riccardo Raddolovich (43) iz Vodnjana.

Raddolovich je optužen da je na nagovor ostale četvorice optuženih Stjepana Erdelje (39) iz Hvara, Stjepana Tenšeka (40) iz Bedekovčine, Mladena Čučeka (46) iz Pregrade i slovenskog državljana Petra Juškovića (51), predao kamion sa 304 tisuće kuna vrijednim cigaretama kod motela Plitvice u Lučkom.

Cigarete su trebale biti izvezene za slovačko tržište, za što je i postojala, sada dokazano krivotvorena, carinska deklaracija. No, tužiteljstvo je izvoz stavilo pod upitnik, tvrdeći da su cigarete ostale u Hrvatskoj te da je država oštećena za neplaćeni porez od preko 450 tisuća kuna.

Ali Raddolovich je rekao na sudu da je u TDR – u sporna pošiljka zavedena kao izvezena. Zato je i njegov branitelj Davorin Budin kazao da bi u TDR – u trebali platiti porez ako su već podnijeli kaznenu prijavu protiv Raddolovicha. U protivnom, ako su cigarete izvezena, porez nije trebao biti plaćen i nitko nije oštećen.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook