Prethodni članak
Sljedeći članak

U 15:25 sati oglasit će se vatrogasne sirene u spomen na Kornatsku tragediju

Prošlo je 13 godina od Kornatske tragedije u kojoj je živote izgubilo 12 vatrogasaca


Prema odluci Glavnog vatrogasnog zapovjednika RH danas točno u 15:25 sati oglasit će se sirene na vatrogasnim domovima u trajanju od 60 sekundi u spomen na Kornatsku tragediju. Danas je 13. obljetnica kornatske tragedije, najvećeg stradanja vatrogasaca u Hrvatskoj, u kojoj je 2007. godine stradalo 12 vatrogasaca.

30. kolovoza 2007. godine jedan požar izbio je na Velikom Kornatu. Na njega je helikopterom poslano 13 vatrogasaca. Od 13 vatrogasaca koju je zahvatila vatra, 12 ih je poginulo na mjestu nesreće ili su kasnije preminuli u bolnici. Jedini preživjeli vatrogasac bio je Frane Lucić iz Tisnog.

Poginulo je šest vatrogasaca iz vatrogasne postrojbe Šibenik – Dino Klarić, Ivica Crvelin, Ivan Marinović, Marko Stančić, Gabrijel Skočić i Hrvoje Strikoman, a sedmero je preživjelo uz teške opekline po tijelu. Njih petero je prebačeno na liječenje u Zagreb – Tomislav Crvelin, Ante Crvelin, Josip Lučić, Karlo Ševerdija i Marinko Knežević – koji su ubrzo preminuli od posljedica teških opeklina. Posljednji je, u splitskoj kliničkoj bolnici, 16. rujna, preminuo Ante Juričev-Mikulin. Jedini preživjeli vatrogasac, Frane Lučić, nakon oporavka u Kliničkoj bolnici Split, otpušten je na kućno liječenje.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook