Prethodni članak
Sljedeći članak

U Donjoj Stubici brutalno ubijena konobarica

Teško ubojstvo, nezapamćeno na javnom mjestu u stubičkom kraju, dogodilo se u noći s petka na subotu u kafiću "Stubica"


Teško ubojstvo, nezapamćeno na javnom mjestu u stubičkom kraju, dogodilo se u noći s petka na subotu u kafiću "Stubica" u središtu Donje Stubice.

Manuela Maček

Desetak minuta prije jednog sata Darko Grgec (32) iz Donje Stubice je zadao više ubodnih rana nožem konobarici Manueli Maček (31) iz Stubičkih Toplica u predjelu prsa i trbuha. Od zadobivenih rana, M. Maček je u 4.40 sati preminula u zabočkoj Općoj bolnici.

Prema pričanju znanaca, ali i samog supruga ubijene, Željka Mačeka, u pozadini slučaja stoji zamršena ljubavna priča. Željko i Manuela vjenčali su se 1992. godine, te su u braku imali četvero djece, dvije djevojčice i dva dječaka, u dobi od 6 do 12 godina. Zbog neodgovarajuće skrbi djeca su im oduzeta i smještena u dom za djecu u Velikoj Gorici.

Očito je među supružnicima bilo dosta problema, a prije nekoliko mjeseci M. Maček je počela vezu s Grgecom. Zbog protivljenja svojih roditelja toj vezi, Grgec je napustio roditeljski dom i otišao u podstanare u Gornjoj Stubici, odakle se ipak prije kraćeg vremena vratio kući. Sve to vrijeme Manuela je živjela kod svog supruga.

- Odmah iza pola jedan netko me je nazvao i rekao da si dođem po ženu, koja je još bila na poslu u kafiću Stubica. Ja sam je nazvao, no ona je rekla da će je dovesti prijatelj Zlatko. Također je dodala da je Grgec ispred kafića s nožem, no da su oni unutra zaključani - prepričava svoj posljednji razgovor sa suprugom Željko.

Nekoliko minuta kasnije u kafiću se dogodila tragedija, a njega je o tome ujutro obavijestila policija. Navodno je Grgec razbio staklo na prozoru i ušao u kafić, te više puta ubo M. Maček. Inače, Grgeca svi znaju kao mirnog i povučenog mladića, nesklonog nasilju.

Sreli smo i njegovog oca koji je rekao da je Darko bio nesretno i ludo zaljubljen u Manuelu, a da je ona njega financijski i na druge načine samo iskorištavala. Ubijena je rodom bila iz Ivanca, odakle se udala za Željka Mačeka, a živjeli su u Stubičkim Toplicama.

Zagorje.com/Vecernji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook