Prethodni članak
Sljedeći članak

U dva mjeseca zagorske prometnice uzele pet života

U prva dva mjeseca ove godine u prometu Krapinsko-zagorske županije u 162 nesreće pet osoba je izgubilo život, što je za


U prva dva mjeseca ove godine u prometu Krapinsko-zagorske županije u 162 nesreće pet osoba je izgubilo život, što je za 8,5 posto manje nego u istom razdoblju lani.

Tijekom prošle godine na području Krapine dogodilo se 80 prometnih nesreća u kojima su sudjelovali vozači mopeda i motocikla, što je u odnosu na 2006. manje za 5,8 posto.

U njima su smrtno stradale dvije osobe, 29 ih je zadobilo teže ozljede, a isti je broj i lakše ozlijeđenih. Tijekom siječnja i veljače ove godine lakše je stradalo troje vozača mopeda ili motocikla. Prošle godine je u prometu Krapinsko-zagorske županije život izgubilo osam pješaka.

U ostalima od 109 prometnih nesreća radilo se o materijalnoj šteti. U prva dva mjeseca na krapinskim prometnicama smrtno je stradalo 5 osoba, isto kao i prošle godine, priopćila je Policijska uprava krapinsko-zagorska.

Policija je tijekom 2007. godine utvrdila 14.920 prekršaja, što je skoro za 10 posto više nego u 2006. godine. Najveći broj prekršaja se odnosio na: prekomjernu brzinu, zatim vožnju pod utjecajem alkohola, nenošenje kacige te na prekršaje pješaka u prometu.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook