Prethodni članak
Sljedeći članak

U Križanču noćas uhićen 30 - godišnjak

  • policija uhićenja uhićen

    Foto: Ilustracija/Pixsell


Noćas, 19. lipnja oko 1 sat poslije ponoći, u mjestu Križanče, tijekom nadzora prometa policijski službenici zaustavili su osobno vozilo kojim je upravljao 30-godišnji hrvatski državljanin. Nadzorom je utvrđeno kako je 30-godišnjak upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1,07 promila, za vrijeme dok mu je na snazi zabrana upravljanja vozilom „B“ kategorije, te neregistriranim i neosiguranim osobnim vozilom.

Vozač je uhićen i protiv njega je podnijet optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz čl. 199., čl.238., i čl. 289., Zakona o sigurnosti prometa na cestama te čl. 4. Zakona o obveznim osiguranjima u prometu s predloženom novčanom kaznom od 3 000 eura ili kaznom zatvora u trajanju od 60 dana te zaštitnom mjerom zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od devet mjeseci. 30-godišnjak će danas biti doveden na sud.  

Isto tako tijekom nadzora prometa, jučer 18. lipnja oko 22 sata, u Bobvju policijski službenici zaustavili su 62-godišnjeg vozača osobnog vozila koji je bio pod vidnim utjecajem alkohola. Vozač je odbio alkotestiranje te mu je određeno zadržavanje i protiv njega je podnesen optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz čl. 282., Zakona o sigurnosti prometa na cestama s predloženom novčanom kaznom u iznosu od 2.000 eura i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseci.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook