Prethodni članak
Sljedeći članak

U mjesec dana već drugi put opljačkan dječji vrtić

U samo nešto više od mjesec dana, zabočki Dječji vrtić Zipkica je već drugi put bi metom drskih provalnika. Prvi put, 2.


U samo nešto više od mjesec dana, zabočki Dječji vrtić Zipkica je već drugi put bi metom drskih provalnika. Prvi put, 2. lipnja, iz Dječjeg vrtića ukradena su dva fotoaparata, kamera, printer za izradu fotografija, modem za ADSL te Visa kartica i gotovina koja je bila namijenjena za izlet djece polaznika Male škole u Zagreb.

Ukupna šteta tada je procijenjena na oko 12.000 kuna. Pljačkaše je tada tijekom noći očito nešto omelo, jer su u ostavljenoj torbi već bili spakirani i DVD videoplayeri, faks i skener.

Ovog puta najvjerojatnije u noći s petka na subotu u sličnoj krađi iz vrtića ponovno su ukradeni DVD player, videorekorder, novi digitalni aparat, dvije Visa kartice za podizanje gotovine te dva CD playera, a šteta je, rekla nam je ravnateljica Gordana Pavlinić, oko šest tisuća kuna. Cijelu subotu i nedjelju u vrtiću je policija radila očevid ne bi li našla neke dokaze i ušla u trag drskim lopovima.

Oba puta provaljeno je na isti način sa stražnje dvorišne strane. Nakon prve provale čak smo na vrata dvorane stavili i metalno ojačanje, međutim provalnik ili više njih, vrata su razvalili kopačem. Ogorčeni smo ovim drskim krađama i jednostavno se u sve nas počinje uvlačiti strah. Istina je da su se krađe dogodile tijekom noći, no u strahu smo da nam netko nešto iz čiste obijesti ne ostavi u vrtiću i da nastrada i koje dijete , rekla je ravnateljica Gordana Pavlinić kojoj je jako žao jer je uglavnom bila riječ o opremi koju su vrtiću poklonili roditelji. Dodala je da će se vrlo brzo nešto morati poduzeti. Tako su već razgovarali s gradonačelnikom Zaboka Ivanom Hanžekom da se što prije na vrtić ugradi protuprovalni sustav, a sa dvorišne će se strane postaviti i rasvjeta kako bi se taj dio osvijetlio. I policija će ubuduće znatno češće patrolirati tim područjem.

Izvor: Večernji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook