Prethodni članak
Sljedeći članak

U narednim satima stiže nam nevrijeme, a prijeti i tuča. Upravo su upaljeni generatori


Iako su današnje temperature znatno niže od onih koje su nas pratile proteklih nekoliko dana, ponovno nam prijeti tuča.

Zbog toga su u 16:00 sati upaljeni i prizemni generatori za obranu od tuče pomoću srebrovog jodida.

 - Generatori su upaljeni preventivno i bit će upaljeni do 20:00 sati. Ovog puta nevrijeme nam dolazi s jugoistoka, tako da će danas prvi na udaru biti istočni dio Zagorja. Dakle, do Zagorja bi, kako sada stvari stoje, nevrijeme trebalo stići iz smjera Zeline - rekao je za Zagorje.com predsjednik Udruge raketara protugradne obrane Hrvatske, Josip Salatko.

Kako je napomenuo, opasna fronta bubri, kreće se prema nama iz smjera susjedne BiH, okrene se, ali onda nastaju novi oblaci, tako da, prema svemu sudeći, nevrijeme nas neće zaobići.

No, mogli bismo, kaže, proći bez tuče.

- Tuča prijeti i za nju postoji mogućnost, no u ovom trenutku to ne izgleda nešto posebno opasno. Ipak smo, prema naredbi DHMZ-a, upalili generatore preventivno jer u ovakvim okolnostima se sve može vrlo brzo promijeniti i postati ili puno opasnije, ili potpuno bezopasno. Teško je to predvidjeti i prognozirati, no, ono što je sasvim izgledno jest da nam nevrijeme stiže i da će glavnina te fronte preko Zagorja proći najkasnije do 20 sati - rekao je Salatko za Zagorje.com.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook