Prethodni članak
Sljedeći članak

U OB Zabok testirano 146 djelatnika, svi su bili negativni

Ravnatelj OB Zabok Tihomir Vančina izvijestio je da je 16 pacijenata na COVID odjelu, a 7 u jedinici intenzivnog liječenja, dok ih je 6 na respiratoru


Na konferenciji za medije županijskog Stožera civilne zaštite, načelnik Stjepan Skuliber istaknuo je da je u 7 dana u našoj županiji zabilježeno 189 novooboljelih, dok ih je tjedan prije bilo 210.

- U zdravstvenim ustanovama 5 je pozitivnih djelatika, u socijalnoj skrbi 8 korisnika i 5 djelatnika, a u 18 škola pozitivno je 34 učenika te 10 djelatnika u 8 škola.

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo KZŽ Tomislav Jadan rekao je da se u odnosu na ukupno stanovništvo cijepilo 40,1 posto stanovnika, a u odnosu na odraslo stanovništvo 47,8 posto.

Ravnatelj OB Zabok Tihomir Vančina izvijestio je da je 16 pacijenata na COVID odjelu, a 7 u jedinici intenzivnog liječenja, dok ih je 6 na respiratoru. - Brojka stagnira i nadam se da se neće povećavati te da nećemo morati otvarati nove odjele i zakinuti ostale pacijente za zdravstvenu zaštitu – rekao je Vančina.


Izvijestio je o testiranju djelatnika u bolnici. – U ponedjeljak i utorak testirali smo 146 djelatnika i svi su bili negativni. Samo jedna djelatnica, spremačica, odbila je testiranje, i udaljena je s posla. Kako je u srijedu Stožer donio odluku da onima koji su preboljeli, COVID potvrda se produžuje na 12 mjeseci, brojka djelatnika kojima je potrebno testiranje će se smanjiti i sada je 105. Od 140 liječnika nije cijepljeno samo njih 5, cijepljeno je 64 posto medicinskih sestara, a nemedicinskog osoblja nešto više. Ima i dosta sestara koje su se cijepile proteklih dana. Kada sve zbrojimo, preko 260 ljudi je koji su preboljeli COVID i 468 koji su se cijepili, od 660 djelatika ukupno – rekao je Vančina.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook