Prethodni članak
Sljedeći članak

U obilasku dionice novoasfaltirane ceste Klenice – Bežanec

Riječ je o prometnici koja je jedini alternativni pravac u slučaju zatvaranja glavne ceste državne ceste D 206 na relaciji Pregrada – Valentinovo


Župan Željko Kolar, ravnatelj ŽUC –a KZŽ Željko Vincelj i gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj obišli su danas dionicu novoasfaltirane ceste Klenice – Bežanec. Radi se o prometnici na kojoj je od 2013. do 2015. godine uređena podloga, odvodnja i asfaltirano 720 m ceste, u vrijednosti od 500 tisuća kuna, dok je u studenom izvršeno dodatno asfaltiranje, također u vrijednosti od 500 tisuća kuna. Ova cesta prije 4 godine odlukom tadašnjeg ministra prometa Siniše Hajdaša Dončića prekategorizirana je iz nerazvrstane u lokalnu pod upravom ŽUC – a. -Ovo je još jedna dionica koju smo realizirali preko kreditne linije od 20 milijuna kredita preko ŽUC - a. Sigurnost prometa nam je na prvom mjestu i morali smo ući u kreditnu liniju, s obzirom da nam klizišta i dalje zadaju velike glavobolje, i da smo sav novac koji imamo u ŽUC - u raspodjelili na redovno održavanje, zimsku službu i sanaciju klizišta. S obzirom da nismo uspjeli kroz državni proračun amandmanima osigurati dodatni novac za klizišta, morali smo ući u ovu kreditnu liniju. Pokušat ćemo direktno preko EU fondova kandidirati za sredstva za sanaciju klizišta jer očigledno neke veće pomoći iz državnog proračuna neće biti – napomenuo je župan Željko Kolar.

Ravnatelj ŽUC – a Željko Vincelj istaknuo je da se u investicijski ciklus krenulo prije 9 mjeseci i da će se vršiti asfaltiranja u svim općinama i gradovima. – Izvođač Colas Varaždin bi do 30. lipnja iduće godine trebao završiti sve planirane radove. Do sada smo napravili i više od planiranog, i možemo garantirati da će se svi predviđeni radovi završiti prije ugovorenog roka, po mojoj procjeni to će biti kraj travnja iduće godine. Asfaltirano je ukupno 26 km cesta i to u 15 općina i gradova u cijelosti, u 3 JLS od predviđene dvije ili tri ceste je asfaltirana barem jedna, a u 4 općine su izvršeni pripremni radovi za asfaltiranje. Ukupna vrijednost do sada završenog posla je oko 10,5 milijuna kuna, a ugovoreno je 18 milijuna kuna. Čekamo otvaranje još jednog natječaja za cestu Krapinske Toplice - Tuheljske Toplice, što će biti realizirano u prvoj polovici iduće godine – napomenuo je Vincelj.

Zadovoljstvo nije krio ni gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj. – Pregrada ima najveću mrežu cesta u KZŽ, više od 300 km lokalnih, nerazvrstanih, županijskih i državnih cesta. Ova cesta koja spaja državnu cestu D206 i županijsku cestu Pregrada – Đurmanec jako puno znači lokalnom stanovništvu, a ima i veliko povijesno značenje, s obzirom da je bila u funkciji i u vrijeme baruna Ottenfelsa u Bežancu – istaknuo je Vešligaj. Da je značaj ceste velik i da je ovo lijep poklon pred blagdane lokalnom stanovništvu, potvrdila je i Gordana Križanec Ružić, predsjednica MO Valentinovo, Bušin i Klenice.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook