Prethodni članak
Sljedeći članak

U Općoj bolnici Zabok 50-godišnjak preminuo od svinjske gripe

U Krapinsko-zagorskoj županiji se, na žalost, dogodio prvi smrtni slučaj koji je nastao uslijed komplikacija oboljenja o


U Krapinsko-zagorskoj županiji se, na žalost, dogodio prvi smrtni slučaj koji je nastao uslijed komplikacija oboljenja od gripe tipa H1N1. Pacijent je bio izrazito pretio, imao je više od 150 kilograma, a bolovao je i od dijabetesa te povišenog krvnog tlaka.

U Općoj bolnici u Zaboku trenutno leži 10-ak pacijenta za koje sumnjaju da su zaraženi novim virusom. Veliki problem je u tome što bolnica ima samo četiri respratora, od kojih su dva zastarjela.

Krapinsko-zagorska županija u suradnji s Županijskim stožerom za zdravstvo aktivno radi na sprečavanju epidemije gripe i ovim putem pozivamo sve stanovnike KZŽ da se pridržavaju preporučenih mjera opreza.

Opća bolnica Zabok također je poduzela pojačane mjere da u slućaju epidemije može zaprimiti na pregled i hospitalizaciju oboljele od gripe.


Župan Siniša Hajdaš Dončić izražava sućut obitelji 50-godišnjaka koji je danas preminuo u Općoj bolnici Zabok od virusne upale pluća.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook