Prethodni članak
Sljedeći članak

U Oroslavju otvoreno moderno streetball igralište, dizajna jedinstvenog u Hrvatskoj!


U Oroslavju je danas otvoreno streetball igralište, koje je izgrađeno zahvaljujući sredstvima Hrvatske lutrije.

Naime, Grad Oroslavje prijavio se na javni poziv Hrvatske lutrije, gdje je dobio 12.000 eura upravo namjenski, za izgradnju streetball igrališta u naselju Mokrice.

Uz predstavnike Grada Oroslavja, otvorenju su prisustvovali predstavnici Hrvatske lutrije i izvođača radova, kao i olimpijac Matija Marinić.

Gradonačelnik Oroslavja Viktor Šimunić zahvalio je Hrvatskoj lutriji na ovakvim natječajima, kroz koje gradovi i općine mogu dobiti sredstva za ovakve projekte. – Zahvaljujem i g. Kruni Plaščeviću, koji živi u Njemačkoj, no prati rad Grada Oroslavja i javio nam je da postoji natječaj Hrvatske lutrije. Da nije bilo njega, ne bi se javili – rekao je Šimunić.

Streetball igralište sufinancirano je sredstvima Hrvatske Lutrije u iznosu od 12.000,00 eura, a vrijednost radova cijelog projekta iznosi 37.416,25 eura s PDV-om.

Radi se tek o početku velikog projekta, odnosno izgradnje i uređenja kompleksa igralište u Mokricama. Naime, uz streetball igralište koje je danas otvoreno, iduće godine izgraditi će se odbojkaško te dječje igralište, a onda sve i ograditi i postaviti mreže te adekvatna rasvjeta, za što je projekt već napravljen.

Streetball igralište proteže se na oko 200 kvadrata, a svojim je dizajnom jedinstveno u Hrvatskoj. Radove je izvela tvrtka Davor inženjering, koja je napravila iskop, postavila tampon i asfalt, a potom podlogu, čiji je dizajn birao gradonačelnik. – Kad smo birali podlogu, vidjelo smo ovaj zanimljiv dizajn koji nije svakodnevni, a na ovakvom se dizajnu igralo prvenstvo prošle godine. Željeli smo da ne bude jednolično, već malo drugačije, s jedinstvenim dizajnom u Hrvatskoj – rekao je gradonačelnik, a izvođač se pobrinuo I za to, kao što je najavio, da igralište bude završeno i prije ugovorenog roka, istaknuo je vlasnik firme Vlatko Stanković.

Mladi Mokričani, ali i mještani iz cijelog Oroslavja, pa i šire, sada mogu zaigrati košarku i rekreirati se na novom i modernom igralištu, stoga se i iz Hrvatske lutrije nadaju da će igralište biti dobro iskorišteno.

– Za nas je ulaganje u sport ulaganje u budućnost, što pokazujemo kroz ulaganje u ovakve projekte u 19 jedinica lokalne samouprave, gdje smo uložili ukupno 220.000 eura. Uz streetball igrališta, otvarali smo i vježbališta i teretane na otvorenom, a surađujemo i s Olimpijskom odborom. Svhr apostojanja jedne takve tvrtke, kao što je Hrvatska lutija, je koristan rad na društvenom dobru i korisnosti. Ovo igralište izgleda predivno, vraća nas u daljnja djetinjstva kada smo željeli imati ovako nešto i vjerujem da će biti na korist svim građanima – rekao je Ivica Lacić, direktor Regije Sjever Hrvatske lutrije.

Odličnim košem iz prve, igralište je otvorio oroslavski gradonačelnik, ali i olimpijac Matija Marinić, kajakaš i kanuist na divljim vodama. – Od velikog je značaja ovakvo igralište i nadam se da će potaknuti mlade da dođu, igraju košarku i uživaju. Ne bavim se košarkom, na vodama sam, no imam 7-godišnjeg klinca koji je zagrizaš za košarku, pa bacamo na koš. Svako igralište u svakoj sredini puno znači, a ovo je posebno, podloga je lijepa i ugodno je na njoj igrati – rekao je hrvatski olimpijac.

Četvrto je ovo igralište otvoreno u Oroslavju u posljednjih par godina. Prethodno su uređena i otvorena tri dječja igrališta, u Parku obitelji Prpić, Parku Vranyczany te u Andrašecu nedavno, gdje se uz dječje igralište nalazi i nogometno.

U Mokricama pak slijedi, nakon streetball igrališta, uređenje odbojkaškog te dječjeg igrališta iduće godine.

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook