Prethodni članak
Sljedeći članak

U OŠ Konjščina kreću radovi na grijanju i toploj vodi, najavljena i gradnja sportske dvorane


U Osnovnoj školi Konjščina danas je potpisan ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji sustava radijatorskog grijanja, čime započinje još jedan važan projekt poboljšanja energetske učinkovitosti ove obrazovne ustanove. Ugovor su potpisali krapinsko - zagorski župan Željko Kolar i direktor tvrtke L.P.C. d.o.o. Luka Cindrić, ističući važnost kontinuiranih ulaganja u obrazovne institucije.

Župan Željko Kolar naglasio je da je ovo nastavak kontinuiranih ulaganja u školstvo Krapinsko - zagorske županije, a posebno u općini Konjščina. 

- Nakon kompletne energetske obnove osnovne i srednje škole te brojnih drugih investicija, došlo je vrijeme da se rekonstruira i dio sustava radijatorskog grijanja, obzirom da je kotlovnica riješena prilikom energetske obnove - rekao je Kolar i podsjetio na obećanje koje je dao na svečanoj sjednici povodom Dana Općine, kada je dječji načelnik Josip Hopek spomenuo nedostatak tople vode u osnovnoj školi:

- Radovi na toploj vodi izvodit će se paralelno s radovima na grijanju kako bi se izbjeglo dvostruko interveniranje u školi.

Također, Kolar je istaknuo da se u planu nalazi i izgradnja trodijelne sportske dvorane, što bi riješilo problem dvorane u Konjščini.

- S obzirom na pedagoške standarde, osnovne škole u našoj županiji imaju pravo na jednodijelnu dvoranu, no ta veličina ne zadovoljava potrebe osnovne i srednje škole, jer su te dvije škole povezane. Zato smo se u dogovoru s Općinom odlučili na izgradnju trodijelne dvorane. Vjerujemo da ćemo, prema modelu financiranja, pokriti 50% troškova investicije. Kad općina završi ovaj projekt prijelazne ceste, parkinga i kad izgradimo sportsku dvoranu, onda ćemo moći reći da smo ovdje zaokružili jedan čitav projekt vezan za ove dvije škole. Nadam se da će se Ministarstvo znanosti i obrazovanja ubrzati i da ćemo brže dobivati odobrenja na idejna rješenja i da ćemo što prije biti u mogućnosti da možemo raspisati javni poziv za izvođača radova. Mogu sa sigurnošću reći da ćemo sljedeće godine početi radit sportsku dvoranu ovdje u Konjščini - izjavio je Kolar, dodavši da će projekt započeti iduće godine.

Načelnica Konjščine Anita Curiš Krok pohvalila je napore Krapinsko-zagorske županije u razvoju školstva i obrazovnih ustanova, istaknuvši kako su sva ulaganja u školstvo najbolji kapital za budućnost.

- Županija se dokazala kao prijatelj djece kroz brojna ulaganja, a mi ćemo i dalje stajati na usluzi školi i podržavati projekte. Posebno bih naglasila dvije stvari: produženi boravak, koji je konačno pokrenut nakon deset godina upornog truda, i Općinsko sufinanciranje ljetovanja za učenike 3. i 4. razreda na Lošinju - rekla je Curiš Krok i objavila kako je završeno projektiranje asfaltiranja ceste oko osnovne i srednje škole, kao i parking koji predstavlja veliki problem. Ti će radovi biti gotovi do kraja godine.

Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, šport i tehničku kulturu Mirjana Smičić Slovenec, istaknula je kako se ovim ulaganjima postižu bolji uvjeti za učenike i profesore te podiže kvaliteta obrazovnog procesa:

- Osnovna je škola energetski obnovljena, a nabavili smo i rolete za zasjenjivanje, garderobne ormariće, uredili smo ulaz, sanirali krovište i opremili školsko igralište s dodatnim spravama, a i zamijenili golove za povećanje sigurnosti. Ukupna ulaganja su iznosila blizu milijun eura. Slijedi nam još uređenje stražnjeg ulaza, sanacija garaža i samog prilaza školi.Što se tiče srednje škole, energetski smo je obnovili, sanirali smo sanitarije, a obzirom na specifične programe koje provodi škola, uložena su dodatna sredstva u radionice i kupnju strojeva. Opremili smo školu dodatnom pametnom pločom i roletama, a za provođenje programa vozač motornog vozila nabavili smo vozilo te je u tijeku realizacija poligona za praktičnu nastavu - rekla je Smičić Slovenec.

Ravnatelj Osnovne škole Konjščina, Zoran Vuger, zahvalio je na dosadašnjoj podršci Općine i Županije te istaknuo važnost ovog projekta za školu.

- Produženi boravak, na koji smo iznimno ponosni, samo je jedan od brojnih projekata koji nam pomažu poboljšati uvjete rada u školi. Rekonstrukcija sustava grijanja donijet će značajnu uštedu, što nam puno znači - izjavio je Vuger.

Krapinsko - zagorska županija provela je otvoreni postupak javne nabave male vrijednosti za predmet nabave radovi na rekonstrukciji dijela sustava radijatorskog grijanja u OŠ Konjščina, procijenjene vrijednosti 90.000,00 eura bez PDV-a (112.500,00 eura s PDV-om). Stručni suradnik za javnu nabavu i EU fondove Danijel Makar izvijestio je kako je postupak javne nabave objavljen u EOJN RH 26. kolovoza ove godine, a da je rok za dostavu ponuda bio 13. rujan, te je do isteka roka za dostavu ponuda pristigla jedna ponuda.

- Nakon provedenog pregleda i ocjene pristigle ponude, a sukladno kriteriju za odabir ponuda, odabrana je ponuda ponuditelja L.P.C. d.o.o. iz Vukovara. U okviru projektiranih radova na rekonstrukciji dijela sustava radijatorskog grijanja u OŠ Konjščina izvesti će se novi cijevni razvod instalacije grijanja od toplinske pod stanice do postojećih radijatora smještenih u podrumu, prizemlju i katu građevine. Vrijednost sklopljenog ugovora izosi 79.628,00 eura bez PDV-a, odnosno 99,535,00 eura PDV-om – rekao je Makar.

Rok za završetak ugovorenih radova je 3 mjeseca od uvođenja izvođača radova posao, vrijednost stručnog nadzora 1.600 eura (TT inženjering do.o. iz Zaboka), a vrijednost radova plus vrijednost stručnog nadzora  iznosi 101.135 eura (762.001,66 kuna).

Direktor tvrtke L.P.C. d.o.o., Luka Cindrić, zahvalio je na povjerenju te istaknuo da je tvrtka do sada uspješno realizirala niz sličnih projekata.

- Vjerujem da ćemo i ovaj projekt odraditi izuzetno kvalitetno. Hvala vam na povjerenju - rekao je Cindrić.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook