Prethodni članak
Sljedeći članak

U podne će se objaviti nove, strože mjere

Za danas je sazvana pressica Nacionalnog stožera civilne zaštite koja će se održati u 12 sati, a u 12 sati održat će se i pressica Stožera civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije


Za danas je sazvana pressica Nacionalnog stožera civilne zaštite koja će se održati u 12 sati, a moći ćete je pratiti uživo na Indexu. Očekuje se da će biti objavljene nove mjere za Zagreb, a možda i za neke druge dijelove zemlje, poput Krapinsko-zagorske županije, piše Index.

Krajem prošlog tjedna Krunoslav Capak je rekao kako se cijeli tjedan razgovara o mjerama sa svim dionicima, kako se radi o mjerama koje bi se provodile za Svi svete u Zagrebu, posebno kada se radi o prijevozu do gradskih groblja te kako će mjere biti dovršene i predstavljene u ovom tjednu.

Očekuje se kako će se uvesti obveza nošenja maski na zatvorenom, kao i na otvorenom gdje se ne može držati razmak veći od dva metra.

 U 12 sati sazvana je i pressica Stožera civilne zaštite Krapinsko-zagorske županije koju možete pratiti i na portalu zagorje.com Podsjećamo, prijedlog Županijskog stožera je, što se tiče Krapinsko-zagorske županije, da se na 14 dana ograničava broj uzvanika na svadbenim svečanostima na 50, privatna okupljanja na 20 uzvanika, javne proslave na 50, zabranjuju se karmine s obzirom da su se pokazala žarištima i suzdržavanje od davanja saučešća. Broj ljudi na sprovodu nije ograničen.  Vjerska okupljanja ograničavaju se na 50.  Sva okupljanja veća od 20 osoba prijavljuju se Centru 112. Sve te predložene mjere odnose se na zatvorene prostore – napomenuo je načelnik Stožera Ferek – Jambrek u petak.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook