Prethodni članak
Sljedeći članak

U ponedjeljak kreću jesenski upisni rokovi, u zagorskim srednjim školama još je 128 slobodnih mjesta


Ovog ponedjeljka, 21. kolovoza, započinju prijave na jesenski upisni rok u srednjim školama u školskoj godini 2023./2024.

Prijava programa koji zahtijevaju dodatne provjere završit će 23. kolovoza, a dodatne provjere i unos rezultata dodatnih provjera održat će se 24. kolovoza. Odabir obrazovnih programa zaključat će se 25. kolovoza. Konačne ljestvice poretka bit će objavljene 26. kolovoza. Dostava upisnica bit će moguća putem sustava od 26. do 29. kolovoza, a u iznimnim slučajevima, upisnicu je moguće dostaviti i direktno srednjoj školi kako bi je oni učitali u sustav. Dostava ostale dokumentacije koja je potrebna za upis u određeni program obrazovanja dostavlja se srednjoj školi na mail od 26. do 29. kolovoza.

Nakon ljetnog upisnog roka u zagorskim školama popunjeno je 88 posto kapaciteta, odnosno u 9 srednjih škola upisana su 1203 učenika te je ostalo još 128 slobodnih mjesta. U Gimnaziji AGM Zabok ostalo je 1 mjesto u općoj gimnaziji, 6 u jezičnoj te 2 u prirodoslovno – matematičkoj. U Srednjoj školi Krapina upisati se mogu još 11 učenika u prirodoslovno – matematički program, 7 u jezični, 3 elektromehaničara, 5 prodavača, 1 automehaničar i 1 bravar.

U Srednjoj školi Zlatar primaju još 6 učenika u opću gimnaziju te 1 tehničara za logistiku i špediciju. U Srednjoj školi Bedekovčina ostalo je 11 mjesta u agrotehničarima, 1 zidar, 4 tesara, 4 poljoprivredna gospodarstvenika, 9 plinoinstalatera, 10 soboslikara – ličilaca – dekoratera te 18 mjesta u programu za pomoćne proizvođače keramike. Srednja škola Zabok upisuje još 3 prodavača te 17 učenika u eksperimentalnom ugostiteljskom programu, a Srednja škola Oroslavje 1 stolara i 1 vodoinstalatera.

U Srednjoj školi Konjščina mogu se upisati još 3 komercijalista, 2 strojobravara i 3 vodoinstalatera, u Srednjoj školi Pregrada 6 kuhara i 8 slastičara, dok je u zabočkoj Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću ostalo još 17 mjesta u glazbenim programima i 6 u likovnim.

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook