Prethodni članak
Sljedeći članak

U požaru u Zagorju u potpunosti izgorio gospodarski objekt

  • vatrogasci kombi vatrogasno vozilo

    Foto: Ilustracija/Pixsell


Policijska uprava krapinsko - zagorska izvijestila je u srijedu o požaru koji se dogodio jučer u Vižanovcu kod Zlatara, a u kojem je u potpunosti izgorio gospodarski objekt.

"Jučer, 27. kolovoza 2024. godine, oko 22 sata, došlo je do požara drvenog gospodarskog objekta u mjestu Vižanovec.

Obavljenim očevidom u suradnji s inspektorom zaštite od požara utvrđeno je kako su uzrok požara neispravne električne instalacije. U požaru je u potpunosti izgorio drveni gospodarski objekt te je došlo do djelomičnog taljenja PVC prozora na obližnjoj kući istog vlasnika.

Požar su ugasili pripadnici Zagorske javne vatrogasne postrojbe Zabok ispostava Marija Bistrica te pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Zlatar. Ozlijeđenih osoba nije bilo, a materijalna šteta cijeni se na oko tisuću eura.", navodi se u priopćenju.

No, to nažalost nije bio jedini požar jučer u Zagorju.

"Isto tako jučer, oko 14 sati, u Veleškovcu i mjestu Opasanjek je na neutvrđen način došlo do požara bez štete, odnosno požara suhe trave i niskog raslinja na zapuštenim poljoprivrednim zemljištima.

Požare su ugasili pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Zlatar Bistrica. Nema ozlijeđenih osoba", izvijestili su iz PU krapinsko - zagorske iz koje su ujedno objavili i upozorenje građanima:

"S ciljem prevencije, upozoravamo građane koji spaljuju korov, suho raslinje, granje i slično, da svako nekontrolirano loženje vatre na otvorenom prostoru može prouzročiti požar. Prilikom spaljivanja često dolazi do požara velikih brzina koji oslobađaju veliku količinu topline uz visoku temperaturu te ugrožavaju imovinu i ljudske živote", poručili su.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook