Prethodni članak
Sljedeći članak

U Pregradi izglasan rekordan proračun u iznosu od gotovo 14,1 milijuna eura

Održana je 21. sjednica Gradskog vijeća Pregrade


U ponedjeljak, 18. lipnja 2024. u Gradskoj je vijećnici u Pregradi održana 21. sjednica Gradskog vijeća kojoj je prisustvovalo devet vijećnika (Vesna Petek, Davorka Filipčić, Valerija Hržica, Jasna Vnuk, Gordana Križanec Ružić, Zdravko Vrbanc, Zvonimir Gretić, Veronika Gajšak, Stjepan Miklaužić) dok je odsutno bilo njih četvero (Zdravka Žiger, Vesna Liber, Goran Horvat i Marina Čuček).

Sve odluke donijete su jednoglasno. Pred vijećnicima se našlo 17 točaka dnevnog rada, a nakon usvajanja zapisnika s prethodne sjednice, Gradsko vijeće razmotrilo je  prijedlog i donio Odluku o davanju prethodne suglasnosti Glazbenoj školi Pregrada na prijedlog Statuta Glazbene škole Pregrada, a potom je potvrdilo je izvješće o radu i financijsko izvješće za 2023. godinu Gradskog društva Crvenog križa i Vatrogasne zajednice Grada Pregrade, kao i izvješće zapovjednika Vatrogasne zajednice. Nadalje je usvojeno Izvješće o radu i financijsko izvješće Niskogradnje d.o.o., za 2023. godinu te su donijete Odluke o utvrđivanju godišnjih financijskih izvješća, uporabi i raspoređivanju dobiti te razrješnica Upravi i Nadzornom odboru.

Usvojen je prijedlog I. Izmjena i dopuna Proračuna za 2024. godinu u rekordnom iznosu od 14.091.490,58 eura. Ove izmjene i dopune obuhvaćaju ostvarena sredstva EU pomoći putem natječaja „Regionalna diversifikacija i specijalizacija hrvatskog turizma kroz ulaganja u razvoj turističkih proizvoda visoke dodane vrijednosti“ Grupa 2 (referentni broj: NPOO.C1.6.R1-I1.01) kojim je Gradu Pregradi odobreno 4.236.339,74 eura za projekt izgradnje biološkog bazena.

Također, obuhvaćeno je i povećanje primitaka od zaduživanja u iznosu 1.540.000,00 EUR. Navedeno se odnosi na povećanje primitaka od zaduživanja u iznosu od 300.000,00 EUR radi otkupa nekretnina EMKA te u iznosu od 1.600.000,00 EUR za provedbu projekta Izgradnja područnog objekta dječjeg vrtića za koji je u tijeku pregled i ocjena ponuda u postupku Javne nabave te, ukoliko ne bude žalbi u postupku,  uskoro se očekuje odabir izvođača kao i početak radova na izgradnji. Rok za završetak radova na izgradnji je 6 mjeseci, a radova opremanja 2 mjeseca.

Izmjenama i dopunama obuhvaćena su i sredstva za povećanje plaća djelatnicima vrtića sukladno potpisanom Kolektivnom ugovoru kao i neke manje izmjene u redovnom poslovanju Muzeja, Knjižnice i Pučkog otvorenog učilišta.

Među ostalim odlukama, Gradsko vijeće donijelo je suglasnost Dječjem vrtiću „Naša radost“ Pregrada na zapošljavanje na neodređeno od 1.9.2024. i to stručnog suradnika - pedagoga i spremačice na puno radno vrijeme te zdravstvenog voditelja i kuharice na nepuno radno vrijeme, kao i dva pomoćnika za djecu s teškoćama u razvoju na određeno u razdoblju od 1.9.2024. – 31.8.2025. 

Također, sukladno odobrenim zapošljavanima donijeta je odluka o davanju prethodne suglasnosti na prijedlog Pravilnika o izmjeni i dopuni Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu i načinu rada Dječjeg vrtića „Naša radost“ Pregrada, ali i Izmjene i dopune Plana upisa djece u Dječji vrtić „Naša radost“ Pregrada u pedagoškoj 2024./2025. pedagoškoj godini čime će se u vrtić moći upisati dodatno još jedanaestero djece uz već osamnaestero koji su primljeni putem provedenog Natječaja za upis kako bi se primio što veći broj djece s liste čekanja. 

Vijećnici i vijećnice donijeli su i Odluke o proglašenju sljedećih nerazvrstanih cesta javnim dobrom: B-2.4 Odvojak IV – Milan Vnuk – Kolenko, P-53.1 Ž2151 -Odvojak I – Pasarić, P-21 D206 – Ulica Dobrava, Odluku o proglašenju komunalne infrastrukture javnim dobrom u općoj uporabi - Javno parkiralište Kolarija te Odluku o ukidanju statusa javnog dobra u općoj uporabi na kčbr. 1931/35 k.o. Pregrada.

Na kraju je prisutne članove Gradskog vijeća pozdravio direktor Zagorskog vodovoda, gosp. Mihovilić te ih upoznao o statusu projekata Izgradnje sustava odvodnje Pregrada i planiranim aktivnostima na  poboljšanju funkcioniranja sustava vodoopskrbe na području Grada Pregrade. Također je iznio obavijest o donošenju nove Odluke o cijeni vodnih usluga i naknadi za razvoj koju donosi Skupština Zagorskog vodovoda na svojoj idućoj skupštini. Napomenuo je kako cijena vodnih usluga i naknade za razvoj podliježe kontoli Vijeća za vodne usluge te da se ista izračunava sukladno Zakonu o vodnim uslugama NN broj 66/19) te Vladinoj Uredbi o metodologiji za određivanje cijene vodnih usluga (NN  broj 70/23) koja jasno propisuje metodologiju za određivanje cijene vodnih usluga i način određivanja visine naknade za razvoj, njezin obračun i plaćanje.

Odluke i Zaključke s 21. sjednice Gradskog vijeća možete pronaći na poveznici OVDJE.

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook