Prethodni članak
Sljedeći članak

U pregradskoj srednjoj školi motivirali učenike da uđu u svijet poduzetništva


Članovi Skupa za Zagorje održali su tribinu s učenicima Srednje škole Pregrada u petak, 3 ožujka s počekom u 11 sati, u suradnji s Poduzetničkim centrom Krapinsko-zagorske županije i uz podršku Krapinsko-zagorske županije kao osnivača srednjih škola. Cilj gostovanja članova Skupa za Zagorje u Srednjoj školi Pregrada bio je pomoći učenicima pri odabiru pravog nastavka školovanja i odabira profesije, približiti im pojedine industrije te ih kroz primjere dobre prakse motivirati za ulazak u svijet poduzetništva

Uvodni govor održala je Vilmica Kapac, ravnateljica Srednje škole Pregrada, ističući važnost organiziranja tribine te samog djelovanja poslovnog kluba Skup za Zagorje. -Danas smo na tribini poslovnog kluba Skup za Zagorje kojeg čine poznati i uspješni poduzetnici i predstavnici svojih tvrki na području Krapinsko-zagorske županije. Naime, radi se o udruzi koja ima namjeru sakupiti svoja znanja, prezentirati je upravo vama i široj javnosti kako bi vi sutra bili glavni i ključni subjekti daljnjeg razvoja. Bitno je spomenuti da njihovi programi slijede viziju i strategiju razvoja Krapinsko-zagorske županije i stoga su izuzetno važni, a danas će vam predstaviti kojim putem treba ići, komunicirati, surađivati i raditi da bi bili uspješni - izjavila je Vilmica Kapac.

Nakon pozdravnog govora Vilmice Kapac, ravnateljice Srednje škole Pregrada, učenicima su se obratili članovi Skupa za Zagorje Ivana Kolar, osnivačica i direktorica Julius Rose i savjetnica Uprave Terme Tuhelj, Damir Gorup, direktor sektora kadrovi & IT sektora Vetropack straža, Renata Pondeljak, predsjednica uprave OTP Leasinga, dr. med. Siniša Šoštarić, spec. anesteziolog, Specijalna bolnica za traumatologiju i ortopediju Akromion i Miroslav Macan, voditelj inkubatora Poduzetničkog centra Krapinsko-zagorske županije.

Svi sudionici predstavili su svoje profesije i poduzeća te svojim znanjem i iskustvom inspirirali okupljene učenike za ulazak u svijet poduzetništva, što potvrđuju ispunjena dvorana Srednje škole Pregrada, mnogobrojna pitanja učenika i izuzetan interes za sudjelovanjem na tribini.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook