Prethodni članak
Sljedeći članak

U projektu Enter 20 - ak poduzetnika dobilo podršku, a 7 potporu za samozapošljavanje

Projekt Enter je nastao kao odgovor na rastuće potrebe uvođenja inovacija na tržište rada Krapinsko-zagorske županije te je koordiniranim aktivnostima oblikovao poticajno okruženje za gospodarski razvoj


Završen je projekt ENTER – Entrepreneurship for Employment – kojeg od 2018. godine provodi Zagorska razvojna agencija (ZARA) u suradnji s projektnim partnerima, a u sklopu  Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014 – 2020“, Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III.

Projekt je nastao kao odgovor na rastuće potrebe uvođenja inovacija na tržište rada Krapinsko-zagorske županije te je koordiniranim aktivnostima oblikovao poticajno okruženje za gospodarski razvoj. Kroz intervencije na tržištu rada održana su 3 ciklusa radionica za nezaposlene kroz koje je 70 sudionika prošlo kroz edukacije o poduzetništvu i poduzetničkom učenju. Stvoreni su i novi materijali za e-učenje putem  platforme partnerstvo-razvoj.net gdje su dostupni svim zainteresiranim postojećim i budućim poduzetnicima.

Stvorena mreža mentora, koju čini 10 istaknutih poslovnih osoba i poduzetnika, pružila je preko 100 sati savjetodavne podrške za preko 20 poduzetnika početnika oblikujući s njima njihove poduzetničke priče. Krapinsko-zagorska županija dodijelila je i 7 potpora za samozapošljavanje za poduzetnike s područja županije. Dionici tržišta rada – od obrazovnog sektora do privatnih tvrtki – okupljeni su u okviru 5 coffee – chatova kako bi razmatrali primjere dobre prakse i njihovu primjenu u okvire županijskog tržišta rada.

 Izrađena je i Strategija razvoja ljudskih potencijala Krapinsko-zagorske županije za razdoblje 2021. – 2027. godine koja identificira glavne aktivnosti i njihove nositelje. Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar je izjavio kako svako putovanje započinje jasnim planom, tako je i Županija svoje putovanje jačanja ljudskih potencijala započela sustavnim planiranjem kroz razvoj Strategije razvoja ljudskih potencijala. - Prethodna generacija ovog dokumenta (2013. – 2020. godina) dokaz je da se kroz organizirani sustav strateškog planiranja omogućuje svim dionicima da sinkronizirano postižu zajednički cilj. Novom Strategijom razvoja ljudskih potencijala, postajemo hra­briji, inovativniji i još odlučniji u svojoj namjeri da Kra­pinsko-zagorska županija postane digitalna, otvorena i inovativna regija vještih pojedinaca koji stvaraju dodanu vrijednost u društvu.“

 Ovim projektom stvorena je baza projektnih ideja koje će se razvijati u budućnosti. Jedan od takvih je i razvoj Centra kompetencija za turizam i ugostiteljstvo u Zaboku kojem je nositelj Srednja škola Zabok, a ZARA pruža stručnu podršku u njegovoj provedbi.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook