Prethodni članak
Sljedeći članak

U prosincu stopostotni porast teško ozlijeđenih u prometu


Prve minute srijede neslavno su prošle za dvojicu mladih zagorskih vozača. Samo pet minuta poslije ponoći u nadzoru pr



Prve minute srijede neslavno su prošle za dvojicu mladih zagorskih vozača. Samo pet minuta poslije ponoći u nadzoru prometa u Gornjoj Stubici zatečen je u blago alkoholiziranom stanju, s 0,26 promila, Mario Mikuš (22).

No, njemu maligani nisu bili najveći grijeh, jer je utvrđeno da mladić vozi za vrijeme dok mu je oduzeta vozačka dozvola jer mu je izrečena mjera zabrane upravljanja vozilom B-kategorije zbog vožnje u pijanom stanju. Mikuš je kazneno prijavljen za izigravanje zabrane iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude, za što je zapriječena kazna zatvora od tri mjeseca pa do tri godine.

Bez vozačke će zasigurno ostali i njegov »pajdaš po alkoholu« kojega su zlatarbistrički policajci četiri minute ranije zatekli s 2,1 promilom alkohola u krvi. Odvezen je u policijsku postaju na otrježnjenje, a čeka ga pozamašna novčana kazna te prekršajna prijava, odnosno neka od zaštitnih mjera.

Prema statistici krapinsko-zagorske policije za prošli mjesec, od 219 sudionika u prometnim nesrećama, njih 26 je bilo je pod utjecajem alkohola, što znači svaki deveti kontrolirani vozač.

Rezultat postupaka nesavjesnih sudionika u prometu, među kojima su alkoholizirani na prvome mjestu, je i veliki porast broja teško ozlijeđenih u prosincu u odnosu na mjesec ranije - čak za 100 posto.

Izvor: Vjesnik

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook