Prethodni članak
Sljedeći članak

U prvih pet mjeseci 5.770 policijskih kazni

Tijekom prvih pet mjeseci ove godine, policijski su službenici na prometnicama KZŽ u okviru redovnih zadaća i kroz provo


Tijekom prvih pet mjeseci ove godine, policijski su službenici na prometnicama KZŽ u okviru redovnih zadaća i kroz provođenje zasebnih preventivno-represivnih akcija u prometu, poduzeli 5.770 represivnih mjera. Najveći broj utvrđenih prekršaja odnosi se na brzinu i to 2.181 prekršaj, zatim nepoštivanje prometnog znaka - 667 prekšaja, nepropisno zaustavljanje i parkiranje 420, alkohol 388, nekorištenje sigurnosnog pojasa 365, upravljanje neregistriranim vozilom 196, upravljanje prije stjecanja prava 165, tehnička neispravnost 112, nekorištenje zaštitne kacige 67, upravljanje dok je vozačka dozvola oduzeta 45 i dr.

Kod provedenih aktivnosti nadzora vozača motocikala i mopeda u travnju i svibnju, evidentirano je 15 prometnih nesreća u kojima su sudjelovali, a u kojima je 5 osoba zadobilo teške, a dvije lakše ozljede. Prema vozačima motocikala i mopeda poduzete su 224 represivne mjere od čega se 19 odnosi na brzinu, 64 na nekorištenje zaštitne kacije, 46 na upravljanje prije stjecanja prava, 50 na upravljanje neregistiranim vozilom i istek prometne dozvole, šest na alkohol...

Pješaci su u travnju i svibnju sudjelovali u 11 prometnih nesreća u kojima je 5 osoba zadobilo teške, a jedna lakše ozljede.

Na području PU krapinsko-zagorske provedena je 11. lipnja akcija usmjerena na nadzor teretnih vozila i autobusa, a u kojoj su kontrolirana 63 vozila. Utvrđeno je 26 prekršaja od kojih se šest odnosi na tehničku neispravnost, četiri na nepropisnu brzinu i 16 na ostale prekršaje.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook