Prethodni članak
Sljedeći članak

U šest dana utvrđena 284 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila

U razdoblju od 9. do 15. kolovoza na području na području Policijske uprave krapinsko-zagorske, proveden je pojačani nadzor brzine kretanja vozila u okviru ROADPOL-ovih akcija


U razdoblju od 9. do 15. kolovoza na području na području Policijske uprave krapinsko-zagorske, proveden je pojačani nadzor brzine kretanja vozila u okviru ROADPOL-ovih akcija u cilju smanjenja prometnih nesreća uslijed nepropisne brzine kretanja vozila, odnosno povećanja broja vozača koji poštuju prometne propise i prometne znakove kojima se ograničava brzina kretanja vozila.

Za provođenje pojačanog nadzora brzine kretanja vozila korišteni su svi raspoloživi uređaji za nadzor brzine i maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika. Na području Policijske uprave krapinsko-zagorske tijekom nadzora brzine kretanja vozila zabilježena su ukupno 284 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila.

Nadalje, u cilju sprečavanja prometnih nesreća policijski službenici će i nadalje u svom svakodnevnom radu poduzimati pojačane aktivnosti usmjerene na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, osobito prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, upravljanja vozila pod utjecajem alkohola, opojnih droga i lijekova, ne korištenja sigurnosnih pojaseva na svim sjedalima na kojima je sigurnosni pojas ugrađen, nepropisnog korištenje mobitela tijekom vožnje te drugih prekršaja. Također će se posebna pozornost usmjeriti na poštivanje prometnih propisa od strane vozača motocikala, mopeda i četverocikala.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook