Prethodni članak
Sljedeći članak

U strašnoj oluji izgubljena tri života, više je desetaka ozlijeđenih i ogromne materijalne štete


Olujno nevrijeme koje je u srijedu popodne pogodilo kontinentalnu Hrvatsku odnijelo je dva života u Zagrebu i jedan u Slavoniji, u glavnom gradu Hrvatske više je desetaka ozlijeđenih osoba, a materijalna šteta je velika. Nevrijeme praćeno kišom i olujnim vjetrom u Zagrebu je nosilo sve pred sobom. Dva muškarca, 50-godišnji pješak te 48-godišnji vozač, preminuli su na mjestu nesreće uslijed pada stabla, a život je izgubio i 40-godišnjak iz općine Cernik u Brodsko-posavskoj županiji, koji je bio u automobilu na koji je palo stablo, piše Večernji.

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) objavio je kako je prema podacima o brzini vjetra s automatske postaje DHMZ-a u Gradištu pored Županje, u srijedu između 18 i 19 sati, na tom području zabilježen udar vjetra čak 180 kilometara na sat, dok je najveći udar na zagrebačkom području registriran u Velikoj Gorici, gdje je u zračnoj luci i izmjeren udar vjetra od 115 kilometara na sat. U Maksimiru je zabilježen udar od 92 kilometara na sat, a na Sljemenu kod Puntijarke vjetar je puhao brzinom od 88 km/h.

Ravnateljstvo civilne zaštite (RCZ) izvijestilo je da je u Zagrebu ozlijeđeno “više desetaka osoba”, a iz bolnica dolaze informacije o 60-ak ozlijeđenih. Jedna je osoba teže ozlijeđena i u Zagrebačkoj županiji, navodi RCZ u izvještaju od 19.30.

Samo u zagrebačkoj bolnici Sveti Duh, primljeno je 19 osoba, od kojih su tri zadobile teže tjelesne ozljede, no tek je jedna od njih ostala na bolničkom liječenju.
Sto pripadnika Inženjerske pukovnije Hrvatske kopnene vojske u stanju je pripravnosti za potrebe otklanjanja posljedica olujnog nevremena na području grada Zagreba i Zagrebačke županije, priopćeno je u srijedu navečer iz Ministarstva obrane (MORH), piše Večernji. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook