Prethodni članak
Sljedeći članak

U tijeku velika akcija policije u Zagorju. Objavili su detalje


Policija je u Zagorju krenula u veliku akciju, koja će trajati u sve do nedjelje, a tijekom koje će se pojačano nadzirati poštivanje prometnih propisa na području Policijske uprave krapinsko-zagorske.

Policija se o ovoj akciji oglasila priopćenjem kojeg prenosimo u cijelosti:

Policijski službenici će od danas, 19. do nedjelje 21. srpnja, pojačano nadzirati poštivanje prometnih propisa na području Policijske uprave krapinsko-zagorske.

U cilju povećanja razine sigurnosti prometa na cestama te prevencije prometnih nesreća i njihovih posljedica aktivnosti će biti usmjerene prioritetno na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, a koji su najčešći uzročnici prometnih nesreća tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“ (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) te prema ponavljačima teških prometnih prekršaja - recidivistima.

Ponovo apeliramo na sve sudionike u prometu da poštujući prometne propise vode brigu o svojoj i sigurnosti drugih sudionika u prometu.
 
Vozače upozoravamo da:
- prilikom vožnje budu maksimalno koncentrirani na promet koji ih okružuje;
- ne koriste mobitel tijekom vožnje (zakonski je propisano da se ne smije koristiti bez uređaja koji omogućava njegovo korištenje bez upotrebe ruku);
- voze na dovoljnom razmaku u odnosu na vozilo koje se kreće ispred njih;
- poštuju dopuštena ograničenja brzine, odnosno prilagode brzinu stanju kolnika i osobinama ceste (noć, magla, kiša, zavoj, uspon i dr.);
- ne ulaze u opasna pretjecanja na kratkim dijelovima cesta i na mjestima gdje preglednost nije dovoljna, odnosno na mjestima gdje je to zabranjeno.

Naposljetku, zbog očekivanog povećanja prometa na cestama i stvaranja prometnih gužvi, pozivamo sudionike u prometu na poštivanje prometnih propisa te međusobno tolerantno ponašanje i strpljenje, kako bi vikend protekao sa što manje stradalih na našim prometnicama."

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook