Prethodni članak
Sljedeći članak

U tvornici Mekkoo predstavljen najsuvremeniji stroj za proizvodnju papirne konfekcije

Tvrtka kćer Narodnih novina bavi se proizvodnjom toaletnog papira i konfekcije, posluje godinu dana i planira razviti svoj brend


U Krapini je danas predstavljena tvornica papirne konfekcije Mekkoo, tvrtka kćer Narodnih novina, koja je posluje godinu dana, a proizvodni proces traje oko šest mjeseci. Tvrtka koja se bavi proizvodnjom toaletnog papira nabavila je najsuvremeniji stroj za proizvodnju papirne konfekcije.

– Samo su tri takva stroja u Europi, jedan kod nas, jedan u Italiji i jedan u Njemačkoj. Posebnost tog stroja je što može proizvoditi rolicu u roli. Neki reklamiraju da nema više bacanja tube u smeće, a mi nemamo ni tube, već rolicu u rolici, sve je potpuno iskoristivo i to ćemo proizvoditi u budućnosti. Danas se u Hrvatskoj uvozi 80 posto tržišne konfekcije, vrlo malo se proizvodi u Hrvatskoj, a mi se nadamo da ćemo promijeniti taj trend jer imamo suvremen stroj i planove i imat ćemo čisti hrvatski proizvod, Made in Croatia – rekao je o planovima i stroju vrijednom oko 33 milijuna kuna Bojan Vinek, rukovoditelj Odjela korporativnih komunikacija.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook