Prethodni članak
Sljedeći članak

U udruzi Kućna pomoć obilježen Svjetski dan bolesnika


U udruzi Kućna pomoć nedavno je obilježen Dan bolesnika. Korisnici programa „Kvalitetno i dostojanstveno starenje“ sudjelovali su na tematskom predavanju i radionici koje je održano u suradnji sa patronažnim sestrama iz Doma zdravlja KZŽ Ispostave Zlatar na temu Arterijske hipertenzije iliti stanja trajno povišenog sistoličkog i/ili dijastoličkog krvnog tlaka. Tom prilikom su korisnici razmijenili vlastita iskustva i dobili savjete za kvalitetniji i zdraviji način života, izmjeren im je krvni tlak i razina glukoze u krvi, te im je podijeljeno voće i biljni čajevi povodom obilježavanja Dana bolesnika.

Svjetski dan bolesnika obilježava se svake godine 11. veljače diljem svijeta, a utemeljio ga je Papa Ivan Pavao II. 1992 godine kako bi skrenuo pozornost na bolesnike i njihove probleme.

Obilježavanjem Dana bolesnika podiže se svijest šire javnosti o potrebama bolesnika te težnja za stvaranjem bolje zdravstvene i društvene zaštite koja će svakom oboljelom omogućiti dostupnu i kvalitetnu zdravstvenu skrb.

Udruga i ovim putem poziva sve zainteresirane osobe starije životne dobi da se uključe u program te poboljšaju kvalitetu života kroz organizirane dnevne aktivnosti za starije osobe. Za sve informacije javiti se možete u udrugu na broj telefona 049 430 469. – voditeljica programa, Marija Vuđan.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook