Prethodni članak
Sljedeći članak

Ubojica hara zagorskim krajem

Zbog ozbiljnih indicija da je bjegunac Vlado Matić (44) iz Novog Marofa, kojeg policija sumnjiči za ubojstvo supruge Kat


Zbog ozbiljnih indicija da je bjegunac Vlado Matić (44) iz Novog Marofa, kojeg policija sumnjiči za ubojstvo supruge Katice te pokušaj ubojstva susjede Đurđice Topolovec, viđen jučer oko podneva u Hraščini, pedesetak policijskih specijalaca krenulo je u potjeru, odnosno pretraživanje šuma uz državnu cestu Zlatar Bistrica – Novi Marof.

Kako doznajemo, jedan je muškarac na raskrižju kod željezničke postaje u Hraščini zaustavio desetogodišnju djevojčicu te joj, uhvativši je za ruku, rekao da će sada s njime ići na vlak. Ipak, djevojčica je nekako uspjela pobjeći, a u trenutku kad je muškarac potrčao za njom, pojavila se jedna od mještanki pa je pobjegao preko polja u šumu, nakon čega ga je mještanka povezala s Matićem, čiju je sliku dan ranije vidjela u novinama.

Nazvala je policiju i nešto prije 14 sati specijalci su se okupili u susjednom Krapina Selu, gdje je navodno jedan sumnjiv muškarac istog dana viđen kako pretrčava cestu i ulazi u šumu, te krenuli u potragu, odnosno, pretraživanje vrlo zahtjevnog terena od Konjščine prema Budinščini.

Specijalcima Krapinsko-zagorske i Varaždinske PU u pomoć su stigle i zagrebačke Alfe, a negdje oko 15,30 sati i policijski helikopter, no kako je riječ o velikom i pretežito šumovitom području podnožja Ivančice, pedesetak specijalaca do zuba naoružanih pištoljima, automatskim puškama i «pumpericama», u 19 sati prekinulo je potjeru.

-Sad se već polako spušta mrak, a u šumama je mrak i ranije pa smo morali prekinuti potragu. Otežavajuća je okolnost što je na ovom području puno šume, a nas, normalno, ne može biti toliko da bi to sve pretražili – rekao nam je po završetku potjere Josip Janžek, načelnik Odjela operativnih poslova PU Krapinsko-zagorske, koji je osobno na terenu vodio jučerašnju akciju.

-Mi ćemo i dalje pojačano obilaziti taj teren, ukoliko je ta osoba kod nas ostala, no postoji vjerojatnost da se ponovo vratila na područje PU varaždinske. Animirat ćemo građane, dat ćemo im slike, u slučaju da zamijete tu osobu da nas odmah obavijeste tako da možemo odmah reagirati –rekao je Janžek.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook