Prethodni članak
Sljedeći članak

Učenici ŠUDIGO-a uspješni na natjecanjima

Učenici ŠUDIGO-a iz Zaboka bili su iznimno uspješni na natjecanjima "English All Around", "Woodwind & Brass" te regionalnom natjecanju HDGPP-a


Na ovogodišnjem natjecanju „English All Around „festivala u Zagrebu kojeg je organizirala Privatna umjetnička gimnazija Zagreb posebno su se istaknuli učenici Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću iz Zaboka. Učenici su sudjelovali u kategorijama govorenje (Jurica Paleščak 1.mt i Stela Matković 2.mt), sricanje (Marija Matok i Ivana Čičko 3.d), film (Karlo Škreblin i Petra Sokolić 2.mt) i priča (Marija Gebert i Gabrijel Krušelj 4.d) u pratnji profesorice Dee Kovačević kao mentorice. Učenici Karlo Škreblin i Petra Sokolić osvojili su prvo mjesto prema glasovima publike u kategoriji film, a učenici Marija Gebert i Gabrijel Krušelj drugo mjesto prema glasovima publike u kategoriji priča.

Alan Hussein, učenik srednje glazbene škole koji pohađa cjeloviti glazbeni program Trube u Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok na međunarodnom natjecanju Woodwind&Brass u Varaždinu u E kategoriji u jakoj konkurenciji osvojio je 1. nagradu s 98.00 bodova. Učenikov mentor je profesor Marko Bobičanec, a klavirska pratnja Valentina Čanžar, mag muz.
Luka Budjak, učenik 1. razreda srednje glazbene škole Šudigo na međunarodnom natjecanju Woodwind&Brass u Varaždinu u D kategoriji iz Trube osvojio je drugu nagradu uz klavirsku pratnju Valentine Čanžar mag muz. i uz mentorstvo profesora Marka Bobičaneca. Hrvoje Grah, učenik prvog razreda Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok koji pohađa cjeloviti program glazbenog obrazovanja programa Roga na međunarodnom natjecanju Woodwind&Brass u Varaždinu u izuzetno jakoj konkurenciji u D kategoriji osvojio je 1 nagradu i 1 mjesto ( 98.33 bodova). Učenikov mentor je profesor Hrvoje Pintarić, a u izvođenju za klavirskom pratnjom bila je u Valentina Čanžar, mag muz.

Početkom ožujka učenici Roberto Hren (bisernica) i Domagoj Kobeščak (brač) nastupili na Regionalnom natjecanju HDGPP-a u Jastrebarskom pod vodstvom predmetnog nastavnika Petra Varge te prof. klavira Valentina Čanžar kao korepetitorica. Roberto Hren je osvojio 1. nagradu prosudbene komisije sa 92,18 bodova, dok je Domagoj Kobeščak osvojio 2. nagradu s 87,80 bodova. Roberto Hren kao prvoplasirani odlazi na Državno natjecanje HDGPP-a koje će se održati u Zagrebu početkom travnja.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook