Prethodni članak
Sljedeći članak

Udari groma na više mjesta prouzročili nestanak električne energije i požare

Područje Hrvatskog zagorja noćas je zahvatila kiša s jakom grmljavinom, a udari groma na više su mjesta prouzročili nestanak električne energije i požare.


 Prema podacima službe 112 struje jedno vrijeme nije bilo u Sopotu na području Grada Pregrade, a od noćas do jutarnjih sati struje nije bilo ni na području dijela Grada Donja Stubica.

Na području Općine Marija Bistrica građani su prijavili da kod skretanja za Moravče električni kabel leži na zemlji. Zbog udara groma izbio je požar na stupu električne mreže u Zlataru i Stubičkoj Slatini. Ekipe Elektre su na terenu i otklanjaju kvarove.

U 2 sata i 13 minuta službi 112 dojavljeno je da se od udara groma zapalila kuća u Vinipotoku u Općini Lobor, a u 2 i 37 dojavljeno je da se od udara groma zapalila gospodarska zgrada u mjestu Klimen, Općina Konjščina. Zapalilo se krovište, a požar se proširio i na unutrašnjost objekta, u kojoj je izgorio motocikl i dvije motorne pile. Požar su ugasili pripadnici Zagorske javne vatrogasne postrojbe Zabok, te DVD-a Konjščina i Gornja Konjščina.

Službi 112 dojavljeno je i da se u Zlatar Bistrici zapalila razvodna kutija električne energije u jednoj garaži. Nestanaka električne energije zbog udara groma bilo je i na drugim područjima Zagorja.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook