Prethodni članak
Sljedeći članak

Udruga žena Vrtnjakovec rasturila na 'Interslastu' i osvojila zlato za slastičarske breskvice!


Od jednostavnih domaćih kolača do sofisticiranih kreacija priznatih majstora, slastičarstvo spaja bogate okuse i umjetničku preciznost. Danas, slatki zalogaji poput medvjeđih šapa, linzera i pita od oraha ili maka, ne samo da slave tradiciju već i nadahnjuju nove generacije slastičara, koji kroz natjecanja i kongrese poput 'Interslasta' koji se u utorak održavo u Tuheljskim Toplicama i na kojem je bilo 320 sudionika. Na 13. izdanju internacionalnog kongresa slastičarstva, sladoledarstva i konditorstva 'Interslast' sudjelovali su slastičari iz Sjedinjenih Američkih Država, Paragvaja, Japana, Australije, Izraela, Slovenije i Hrvatske.

Glavna tema kongresa izvorni su slastičarski proizvodi u svijetu podijeljeni u tri natjecateljske kategorije – pite s orasima i makom, zvjezdice (linzeri) te medvjeđe šape (madaleinsi). 

Posebnu pažnju ''ukrale'' su slastice Udruge žena Vrtnjakovec. Naime, sudjelovale su Štefica Filipaj sa zvijezdicama i Božica Šturman sa pitom od maka i medvjeđim šapama. U kategoriji 'Folkslast' sudjelovala je Đurđica Belina s breskvicama koja je u vrlo jakoj konkurenciji osvojila zlatnu medalju,a moralnu podršku pružile su joj Đurđica Huško i predsjednica UŽV Nadica Sinković-Špoljar. 

 

- Zahvaljujemo se Jasni Sinković i Mirjani Gmajnički koje su također ispekle kolače za tu prigodu. Moramo napomenuti da smo jako ponosne, a bile smo jedine predstavnice Krapinsko-zagorske županije. Čestitamo našoj Đuki na zlatnoj medalji - poručile su.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook