Prethodni članak
Sljedeći članak

Ukida li se Zakon o brdsko-planinskim područjima?

U općini Jesenje sinoć je, na inicijativu predsjednika Skupštine Krapinsko-zagorske županije Željka Vincelja, održan okr


U općini Jesenje sinoć je, na inicijativu predsjednika Skupštine Krapinsko-zagorske županije Željka Vincelja, održan okrugli stol pod nazivom “Ukida li se Zakon o brdsko-planinskim područjima” na kojem su sudjelovali saborski zastupnici treće izborne jedinice, te čelni ljudi županija i jednica lokalne samouprave koje imaju taj status.

Kako je obveza Vlade da u roku od dvije godine od donošenja Zakona, tj. do 23. srpnja ove godine, donese Program održivog razvoja brdsko-planinskih područja, a do danas nema najava da se on priprema, postoje opravdane sumnje da bi se Zakon mogao ukinuti, izjavio je sinoć autor spomenutog Zakona, saborski zastupnik HNS-a, Radimir Čačić.

On je dodao da bi se time prekinuli brojni razvojni programi jedinica lokalne samouprave temeljeni na povećanom proračunu upravo zbog statusa brdsko-planinskog područja, a i njihovi bi žitelji ostali bez brojnih poreznih beneficija.

Prema riječima HDZ-ovog saborskog zastupnika Ivana Jarnjaka, nema bojazni da će doći do promjene Zakona, odnosno da će se ukinuti status brdsko-planinskog područja.

Odgovarajući na pitanje što je sa donošenjem Programa održivog razvoja, on je izjavio da za to ima još dovoljno vremena te da nema mjesta panici.

Međutim, prema informacijama kojim Zagorje.com raspolaže u Vladi je već odavno odlučeno kako Zakon o brdsko-planinskim područjima treba ukinut.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook