Prethodni članak
Sljedeći članak

Ulaganje u sigurnost pješaka u cestovnom prometu u Zlatar Bistrici u punom zamahu


Početak je školske godine i ponovno se očekuje povećanje broja pješaka u prometu, posebice školske djece. U cilju povećanja sigurnosti pješaka u cestovnom prometu na jednoj od glavnih prometnica kojom se kreću školarci Osnovne škole Zlatar Bistrica  te polaznici Dječjeg vrtića Zlatni dani, uz suglasnost Županijske uprave za ceste Krapinsko-zagorske županije iscrtan je pješački prijelaz preko županijske ceste ŽC2264, odnosno Lovrečanske ceste na križanju Gornje brestovečke ulice i Donje brestovečke ulice.

Dodatno, Općina Zlatar Bistrica u postupku je izrade prometnog elaborata za postavljanje uspornika, odnosno uzdignutih površina na Lovrečanskoj cesti, na križanju Lovrečanske ceste i Sportskog prolaza. Uz navedene uspornike za smirivanje prometa iscrtat će se i pješački prijelazi. Općinska načelnica Vesna Mikulec ističe kako Općina prepoznaje važnost sigurnosti svih sudionika u prometu, a pogotovo najmlađe i najranjivije skupine kao što su djeca.

 - Općina sluša mišljenja i potrebe svojih mještana te su ova dva pitanja bila goruća tema već dulje vrijeme. Uz podršku Policijske postaje Zlatar Bistrica i Županijske uprave za ceste Krapinsko-zagorske županije i ova će pitanja napokon biti riješena – kaže načelnica. 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook