Prethodni članak
Sljedeći članak

Umirovljenicima stiže novac na račune: Evo detalja koliko će tko dobiti i kad


Vlada je najavila novi paket pomoći za umirovljenike s nižim primanjima, u kojem će po deveti put ove godine isplatiti jednokratne naknade za mirovine ispod 840 eura. Cilj ove mjere je pružiti dodatnu financijsku podršku onima s najnižim mirovinama, a procjenjuje se da će pomoći oko 760 tisuća umirovljenika, piše Danas.hr.

Kome i koliko?

Jednokratna naknada bit će isplaćena prema visini mirovine:

- Umirovljenici s mirovinom do 350 eura dobit će 160 eura.
- Oni koji primaju između 350 i 500 eura dobit će 120 eura.
- Umirovljenici s mirovinom od 500 do 650 eura primit će 80 eura.
- Oni čija mirovina iznosi između 650 i 840 eura dobit će 60 eura.

Isplate će za većinu biti realizirane u listopadu, dok će umirovljenici koji primaju dio mirovine iz inozemstva naknadu dobiti najkasnije u prosincu.

 

Istodobno, umirovljenici su danas primili povišicu mirovine od 7,5 posto, zajedno sa zaostacima. Iako je povećanje skromno, za mnoge je ipak dobrodošla podrška.

Josip iz Zagreba za RTL Danas je rekao : "Znam da je danas stigla, ali nisam još podigao. Divota, zadovoljni? Kako da ne."

S druge strane, Ljiljana iz Zagreba, s 43 godine staža i visokom školom, naglašava da prima oko 800 eura mirovine, dok Ana iz Zagreba izražava zadovoljstvo: "Jako sam zadovoljna, ne može biti bolje. Kada gledam svoje prijatelje u svijetu, oo kako smo mi dobro."

Vlada je najavila da će i dalje nastaviti s intervencijama kako bi umirovljenicima s nižim primanjima olakšala život, posebno u svjetlu rastućih troškova života.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook