Prethodni članak
Sljedeći članak

Upaljeni meteoalarmi: Zbog vrućina izdana upozorenja za cijelu Hrvatsku!


Pretežno sunčano i vruće, no ne i posve stabilno vrijeme očekuje se danas, javlja Državni hidrometeorološki zavod. Poslijepodne su uz umjeren, lokalno i jak razvoj oblaka vrlo vjerojatni pljuskovi s grmljavinom, posebice u unutrašnjosti Dalmacije i u Gorskoj Hrvatskoj moguće i izraženiji. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati umjerena bura, podno Velebita mjestimice i jaka, sredinom dana će oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura većinom između 31 i 36 °C.

Žuta upozorenja izdana su za osječku, zagrebačku, karlovačku, gospićku i kninsku regiju, narančasta za riječku, splitsku i dubrovačku.

Sutra će, kažu u DHMZ, prevladavati sunčano i vruće, a ponegdje i vrlo vruće vrijeme. U unutrašnjosti poslijepodne uz dnevni razvoj oblaka, a samo rijetko može pasti poneki pljusak s grmljavinom. Vjetar slab, lokalno i umjeren sjeveroistočni i istočni. Na Jadranu burin, od sredine dana sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka između 17 i 22, na Jadranu od 23 do 27 °C. Najviša dnevna većinom između 32 i 37 °C.

Žuto upozorenje koje su regije imale danas sutra se pretvara u narančasto, dok su pod crvenim upozorenjem riječka, splitska i dubrovačka regija, gdje će se vrijeme smatrati izuzetno opasnim.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook