Prethodni članak
Sljedeći članak

UPRAVO: Upaljeni generatori za obranu od tuče. Opasnost prijeti s juga


Nakon ekstremno visokih temperatura, sinoć se ipak lakše disalo. Temeperature su se spustile u rasponu od 16 do 24 stupnja, tlak je izrazito nizak (1001 hPa), a vlažnost je jutros bila gotovo sto postotna. Oblačan utorak u popodnevnim nam satima donosi povremenu kišu i maksimalnih 25 stupnjeva.

Udruga raketara protugradne obrane Hrvatske danas je ponovno upalila generatore, a predsjednik Udruge Josip Salatko ispričao nam je kako s juga prijeti opasnost od tuče dodajući da je vrijeme jako nestabilno, ali i da je teško reći koji je dio Zagorja najugroženiji što pak, objašnjava Salatko, ovisi o vjetru.

Uz to, kaže kako su generatoru upaljeni preventivno te da će se vrijeme intenzivno pratiti sljedeća tri sata. Nadamo se da nam ne prijeti najgore, no, teško je reći.

Podjestimo na kraju, jučer je snažno nevrijeme s jakim pljuskovima, vjetrom i tučom zahvatilo  zapad Slovenije. Kako je pisao 24ur, dijelovi zemlje ostali su bez struje, voda je ušla u neke trgovine, nevrijeme se zatim premjestilo prema Vipavskoj dolini i Goriškoj, a u Ajdovščini je već pala tuča veličine jajeta.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook