Prethodni članak
Sljedeći članak

Uređenje sobe za školarce: Kakav radni stol odabrati?

Počela je nova školska godina, a uz obaveznu opremu i dodatke za školu dolazi i uređenje sobe. Kako biste zadovoljili sve želje svog školarca predlažemo posjet brojnim trgovinama u Westgate Cityju gdje ,uz svu školsku opremu, možete na jednom mjestu pronaći i namještaj kao i dekoracije za uređenje dječje sobe. Samo neke od trgovina koje vas čekaju su: Prima, Doğtaş Exclusive, Interijeri Zadro, Aledo, Namještaj Intermod, Jysk i mnogi drugi. Sigurni smo da ćete u Westgateu pronaći baš sve kako bi i soba vašeg školarca zasjala u novom ruhu.

Jedan od bitnijih elemenata u dječjoj sobi svakako je radni stol za kojim djeca provode mnogo vremena učeći i pišući zadaću. Osim što ga treba bojom i dizajnom prilagoditi mališanima, važno je pripaziti na nekoliko ključnih elemenata pri kupnji i uređenju. 

  

Djeca u školskoj dobi imaju mnogo stvari, od knjiga i bilježnica do bojica i raznih dodataka pa im je potrebno osigurati dovoljno mjesto za odlaganje kako soba ne bi bila neuredna. Stoga je pametno birati stolove s dodatnim ladicama i policama, ali i naučiti djecu da sami slažu i organiziraju svoje stvari kako bi stekli naviku za kasnije. Ako ipak želite jednostavan stol, stavite policu pokraj ili u blizini stola.

Kako bi spriječili nepravilno držanje i druge zdravstvene probleme koji dolaze zbog učestalog sjedenja, bitno je odabrati visinu stola koja odgovara vašem djetetu. Ako pak računate s time da će isti stol koristiti dulje razdoblje, nabavite stolicu kojoj se može regulirati visina i prilagodite ju visini stola. Mališani provode dosta vremena crtajući i pišući pa je veoma bitno osigurati im dovoljno dnevnog svjetla kako bi očuvali njihov vid. Stol postavite na poziciju gdje ima dovoljno prirodnog svjetla, ali svejedno pronađite i dobru stolnu svjetiljku.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook