Prethodni članak
Sljedeći članak

USKORO 2. ZAKAJ: ‘Uložili smo velik trud da kazalište dovedemo publici’


Pučko otvoreno učilište Zabok s partnerima i ove godine, tek po drugi puta, organizira manifestaciju nazvanu 'Zabočka kazališna jesen', a ona je predstavljena ovog petka u OŠ K.Š.Gjalskog Zabok.

Manifestacija će se održavati od 5. do 18. listopada, a ugostit će brojne predstave za osnovnoškolce, srednjoškolce i širu publiku.

U Zabok tako stižu ponajbolji hrvatski glumci, koji će publiku zasigurno oduševiti izvedbama popularnih predstava poput 'Direkt u glavu', 'Beba', 'Iza paravana', 'Sladoled', Prekid preko veze' i druge.

 

 

Ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Zabok Branko Piljek zahvalio je svima ispred kazališta s kojima POU Zabok surađuje.

 

 - Mi smo dobar dio posla do današnje prezentacije već učinili te uložili velik trud da kazalište dovedemo publici koja kazalište nema i da manifestacija bude na visokoj razini – rekao je Piljek te zahvalio i sponzorima koji su pomogli da cijene ulaznica budu pristupačne. – Prošlogodišnja manifestacija bila je jako uspješna, a želja nam je da se približimo 3000 gledatelja koliko je bilo prošle godine. Hvala Gradu Zaboku i Krapinsko – zagorskoj županiji na podršci – rekao je Piljek.

Gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek prisjetio se prošlosti. – Moja generacija nije imala te sreće da kazalište dođe k nama, ali smo imali sreću da s profesorima, učiteljima prisustvujemo predstavama u kazalištima u Varaždinu i Zagrebu. Mislim da je to izuzetno bitno za razvoj i kulturu svakog čovjeka. Čestitke ravantelju i djelatnicima  POU koji rade na realizaciji ovog programa, svima koji su pomogli, a dragi umjetnici, vama užitak prijema kod gledatelja za vaš trud – poručio je gradonačelnik Hanžek. 

Medijskoj prezentaciji prisustvovali su i glumci, režiseri i autori predstava koje će publika u listopadu moži gledati u zabočkom Multimedijalnom centru.

Kerekesh teatar dvaput nastupa na ZAKAJ – u, s predstavom Beba. - Ova manifestacija je već prošle godine pokazala svoj veliki utjecaj na cijelu zagorsku kazališnu scenu i ovaj dio Hrvatske. Drago mi je da je Kerekesh teratar već drugu godinu za reedom dio ove manifestacije – rekao je Jan Kerekeš, umjetnički voditelj Kerekesh teatra te istaknuo da se ova predstava bliži svojoj stotoj izvedbi te da je ona klasična komedija zabave koju će publika moći vidjeti u dva termina. 

Glumica iz predstave Prekid preko veze Petra Kurtela izrazila je veliko veselje što će Zaboku prezentirati ovu komediju kazališta Moruzgva, koja donosi večer ispunjenu smijehom, neočekivani obratima i urnebesnim trenucima.

Mladena Gavran, susnivačica Teatra Gavran i glumica u predstavi Sladoled rekla je da se veseli mladoj publici. – Sve vas pozivam na naše predstave, vama kazalište dolazi doma i nadam se da ćete gledajući  te predstave zavoljeti kazalište  ipostati jednog dana redovita kazališna publika – poručila je djeci istaknula da je dobra zabava zagarantirana jer su predstave komunikativne i zabavne.

Igor Weidlich, voditelj kazališta KNAP, predstavio je predstavu Iza paravana. – Kazališze KNAP postoji već 20 godina, vrijeme leti. Bit će nam zadovoljstvo predstaviti se publici ovom romantičnom komedijom – rekao je Weidlich, pozvavši publiku da zavire Iza paravana.

Obratili su se i Faris Pinjo, glumac iz predstava Džaba je najskuplje, koji je istaknuo da je ovo svojevrsna premijera predstave, kao i Darija Vlajnić, glumica u predstavi Petar Pan, koja je istaknula da će u njoj posebno uživati školarci. 

Govorili su i Tadija Kolovrat, producent predstave Džaba je najskuplje, Dora Delbianco, dramaturginja kazališta Kerempuh te Antonia Furjan, producentica Teatra Gavran.

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook