Prethodni članak
Sljedeći članak

Uskoro kreće jesenski upisni rok: Pogledajte u kojim zagorskim srednjim školama još ima mjesta

  • srednjoškolci učenici

    Foto: Ilustracija/ Pixsell


S 21. kolovoza započinju prijave na jesenski upisni rok u srednjim školama u školskoj godini 2023./2024.

Prijava programa koji zahtijevaju dodatne provjere završit će 23. kolovoza, a dodatne provjere i unos rezultata dodatnih provjera održat će se 24. kolovoza.

Odabir obrazovnih programa zaključat će se 25. kolovoza, a konačne ljestvice poretka bit će objavljene 26. kolovoza.

Dostava upisnica bit će moguća putem sustava od 26. do 29. kolovoza, a u iznimnim slučajevima, upisnicu je moguće dostaviti i direktno srednjoj školi kako bi je oni učitali u sustav. Dostava ostale dokumentacije koja je potrebna za upis u određeni program obrazovanja dostavlja se srednjoj školi na mail od 26. do 29. kolovoza.

Nakon ljetnog upisnog roka u zagorskim školama popunjeno je 88 posto kapaciteta, odnosno u 9 srednjih škola upisana su 1203 učenika te je ostalo još 128 slobodnih mjesta.

U Gimnaziji AGM Zabok ostalo je 1 mjesto u općoj gimnaziji, 6 u jezičnoj te 2 u prirodoslovno – matematičkoj. U Srednjoj školi Krapina upisati se mogu još 11 učenika u prirodoslovno – matematički program, 7 u jezični, 3 elektromehaničara, 5 prodavača, 1 automehaničar i 1 bravar. U Srednjoj školi Zlatar primaju još 6 učenika u opću gimnaziju te 1 tehničara za logistiku i špediciju.

U Srednjoj školi Bedekovčina ostalo je 11 mjesta u agrotehničarima, 1 zidar, 4 tesara, 4 poljoprivredna gospodarstvenika, 9 plinoinstalatera, 10 soboslikara – ličilaca – dekoratera te 18 mjesta u programu za pomoćne proizvođače keramike.

Srednja škola Zabok upisuje još 3 prodavača te 17 učenika u eksperimentalnom ugostiteljskom programu, a Srednja škola Oroslavje 1 stolara i 1 vodoinstalatera. U Srednjoj školi Konjščina mogu se upisati još 3 komercijalista, 2 strojobravara i 3 vodoinstalatera, u Srednjoj školi Pregrada 6 kuhara i 8 slastičara, dok je u zabočkoj Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću ostalo još 5 mjesta u glazbenim programima i 6 u likovnim.

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook