Prethodni članak
Sljedeći članak

Uskoro kreću radovi na obnovi željezničkog kolodvora u Krapini


Nakon što je nedavno završen projekt obnove pruge na relaciji Krapina-Zabok vrijednosti 16 milijuna eura još jedan veliki projekt, koji se odnosi na željezničku infrastrukturu, je pred početkom realizacije.

Kako su tijekom ljeta u Krapini najavili ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković te saborski zastupnik i gradonačelnik Krapine, Zoran Gregurović, kreće se u uređenje zgrade željezničkog kolodvora u Krapini. Naime, ovih je dana završen postupak javne nabave za natječaj koji je raspisala tvrtka HŽ INFRASTRUKTURA d.o.o., a posao izvođenja radova na zgradi željezničkog kolodvora, vrijednosti  272.181,00 eura bez PDV-a, dobila je tvrtka TA-GRAD D.O.O čija je ponuda ocijenjena kao najpovoljnija.

- Rekonstrukciju odnosno obnova i uređenje kolodvorske zgrade u Krapini podrazumijeva uređenje kompletnog pročelje i unutrašnjosti objekta. Kada se radovi dovrše putnici će imati puno bolje uvjete boravka u prostorijama kolodvora za vrijeme čekanja vlaka. Osim toga uređenjem objekta odnosno pročelja biti će i ljepša vizura tog dijela grada. Nakon što prođu žalbeni rokovi, ako neće biti žalbi, sklopit će se ugovor s izvođačem pa bi i sami radovi uskoro mogli početi - kazao je gradonačelnik Gregurović zadovoljan što kreće još jedna velika investicija.

- Ovo je samo dio velikih projekata koji su realizirani ili su u realizaciji što se tiče prometne infrastrukture bilo da se radi o željeznici ili cestama. Podsjećam da su nedavne otvorene ponude za nastavak gradnje brze ceste od Zlatar Bistrice prema Mariji Bistrici. Sve su to projekti čija se ukupna vrijednost mjeri u stotinama milijuna eura - zaključio je Gregurović te podsjetio da su u tijeku i radovi u okviru treće faze izgradnje državne ceste Zabok – Krapina, točnije dionice od Velike Vesi do Krapine, u duljini od 2,36 kilometra i vrijednosti od oko 7,7 milijuna eura. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook