Prethodni članak
Sljedeći članak

USKORO: Muzej prije škole


Prije početka nove školske godine, Muzej seljačkih buna organizira besplatne edukativno-kreativne radionice za djecu u sklopu programa Muzej prije škole. Radionice se održavaju od utorka, 29. kolovoza do subote, 2. rujna od 10 do 13 sati.

Muzej prije škole započinje u utorak radionicom  Škola u muzeju na kojoj će djeca saznati kako je u prostoru Muzeja od 1945. do 1970. godine djelovala škola. Upoznat će predmete koji su se nekada koristili u školama, te kombiniranim tehnikama izraditi jedan predmet za sebe.

U srijedu, na radionici Izradi zagorski suvenir, djeca će kroz vodstvo izložbom 16. trijenale zagorskog suvenira upoznati najkarakterističnije i najpoznatije motive koji se koriste u izradi suvenira. Osmislit će i od gline izraditi vlastiti suvenir za koji smatraju da najbolje opisuje naše Zagorje.

Radionica Kod Gupčeve lipe održat će se u četvrtak kod mjesne Crkve Sv. Jurja u Gornjoj Stubici. Djeca će saznati više o povijesti Seljačke bune i značenju Gupčeve lipe, a zatim crtanjem prikazati motiv Gupčeve lipe i na papiru. Nakon crtanja, zabaviti će se i upoznati jednu od starih pučkih igara.

Petak je rezerviran za radionicu Vitezovi i dame.

Tko su bili vitezovi, a tko dame?

Nakon oslikavanja drvenih predložaka dama i vitezova, djeca će se okušati u umijeću gađanja lukom i strijelom na radionici streličarstva.

Za sve sudionike slijedi i malo iznenađenje.

Muzej prije škole završava u subotu Pop-up obiteljskom radionicom.

Pozivaju se roditelji, bake i djedove, tete i stričevi da se priključe djeci.

Sudionici će upoznati  pop up tehniku izrade razglednica ili čestitki, a zatim i sami izraditi jednu.

Za sudjelovanje na radionicama obavezne su prijave. Moguće se prijaviti telefonom (049/587-

889, 049/587-882), mailom ([email protected]), u inbox naše Facebook stranice ili Instagram profila. Broj polaznika je ograničen.

Radionice će se održavati na otvorenom prostoru, a u slučaju kiše održat će se u atriju dvorca.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook