Prethodni članak
Sljedeći članak

Usprkos gospodarskoj krizi, Pregradu sve bolji rezultati ipak guraju naprijed

Na Bijelu nedjelju Pregrada je proslavila svoj Dan grada


Kruna "Proljeća u Pregradi" s bogatim kulturno - zabavnim programom i proslavama vezanim za Uskrs i Dan grada, bila je Sveta misa u crkvi BDM povodom Dana grada Pregrade. Na Trgu Gospe Kunagorske slijedio je svečni mimohod petnaestak povijesnih postrojbi iz Hrvatske i Slovenije, čiji zapovjednici su gradonačelniku Pregrade Marku Vešligaju na postrojbi redom podnijeli prijavak.

 Na svečanoj sjednici okupljene je pozdravio predsjednik Gradskog vijeća Pregrade Zlatko Šorša, a gradonačelnik Marko Vešligaj u svom izvješću o radu u proteklih godinu dana istaknuo je brojne realizirane projekte.

- Počet ću sa onim bez čega nema razvoja, a to je dobro i kvalitetno planiranje, za koje je jedan od najvažnijih dokumenata prostorni plan uređenja - naglasio je gradonačelnik Vešligaj, posebno istaknuvši završetak Područne škole Stipernica, čija ukupna vrijednost je 3,3 milijuna kuna. Značajani su i projekti vezani na izgradnje i optimalizacije vodoopskrbnog sustava Pregrada, proširenje sustava odvodnje i izgradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda i sanaciju gubitka u vodoopaskrbnom sustavu u Pregradi, a priprema se i projektna dokumentacija za podsustav visoke zone Žolekov breg na tromeđi Grada Pregrada te Općina Desinić i Zagorska Sela.

U tijeku je i rekonstrukcija javne rasvjete, vodi se briga i o djeci grada Pregrade. - Po tome smo peti na top listi gradova koji su najviše izdvojili za svoje školarce i studente, a i na vrhu smo ljestvice najsigurnijih gradova – pohvalio se gradonačelnik, dodavši da je broj nezaposlenih na području Pregrade od lani smanjen za 181 osobu.

Javna priznanja za doprinos razvoju Grada Pregrade zahvalnice su dodjeljene Anđeli Blažun, Mladenu Svečaku, Danku Kantociju, Ivanu Glasu, Slavku Osrečkom. Diplome Grada Pregrade su dodijeljene: Alati Suhne d.o.o. te Danici Kolenko, Anici Krušlin, Josipi Lipnjak, Milki Gorup i Milanu Kanciru. Plakete Grada Pregrade dodijeljene su: Stjepanu Kušaru, Tamburaškoj sekciji KUD-a "Pregrada" i Regionalnoj energetskoj agenciji Sjeverozapadne Hrvatske

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook