Prethodni članak
Sljedeći članak

Usvojen zabočki proračun

Zabočki vijećnici su usvojili proračun za 2008. godinu u iznosu od oko 40 milijuna kuna. Predsjednik Gradskog poglavarst


Zabočki vijećnici su usvojili proračun za 2008. godinu u iznosu od oko 40 milijuna kuna. Predsjednik Gradskog poglavarstva Ivan Hanžek dao je obrazloženje o rebalansu proračuna za 2007. i novom proračunu za predstojeću godinu.

Napomenuo je da je ova godina bila izuzetno bogata aktivnostima prije svega na gospodarskom planu.

Od planova za iduću godinu, gradonačelnik je istaknuo uređenje centra 3, modernizaciju kolosijeka i željezničkog kolodvora, projekt sportske dvorane, niz komunalnih zahvata, te završetak druge etaže vrtića i prostora za prihvat djece s posebnim potrebama. U prosotorima sadašnjeg rodilišta i kirurgije smjestio bi se Područni ured za mirovinsko osiguranje dok bi primarno zdravstvo preselilo u staru zgradu osnovne škole.

HDZ suzdržan

Do proslave 350. godišnjice zabočke župe planira se rekonstrukcija i uređenje trga Dragutina Domjanića kod crkve sv. Jelene povodom čega je osnovan odbor za proslavu u sastavu: Ivan Hanžek, Krešimir Končevski, Petar Lež, Željko Tomek i Marijan Culjak.
Nakon što je prihvaćen rebalans proračuna za 2007. raspravljalo se o proračunu za sljedeću godinu te su vijećnici iznijeli svoje amandmane.

Prihvaćeni su amandmani vijećnika Milivoja Gregurića o industrijskoj zoni Dubrava-Špičkovina i dovršetku ribičkog doma, a odbijeni vijećnika Božidara Boića po pitanju izrade projektne dokumentacije za Područnu školu Martinišće, na povećanje iznosa za Košarkaški klub Zabok i župnu crkvu. Vijećnici HDZ-a su bili suzdržani pri glasovanju o novom proračunu čiji prvi rebalans je predviđen za siječanj sljedeće godine.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook