Prethodni članak
Sljedeći članak

Uvodi se nova Strategija regionalnog razvoja

Nova Strategija regionalnog razvoja i Zakon o regionalnom razvoju predviđaju ukidanje područja posebne državne skrbi i b


Nova Strategija regionalnog razvoja i Zakon o regionalnom razvoju predviđaju ukidanje područja posebne državne skrbi i brdsko-planinskih područja.

Prema riječima direktorice Zagorske razvojne agencije, Ines Gašparlin navodi kako bi do kraja ove godine trebalo početi prijelazno razdoblje, a nova strategija trebala bi se početi primjenjivati od 1. siječnja 2011. godine.

Prema toj strategiji, sav novac će se raspodijeliti u tri regije Sjeverozapadnu, Panonsku i Jadransku iz kojih će se novac prema razvojnom indeksu dalje raspodijeliti po županijama koje su u sklopu tih regija.

Krapinsko-zagorska županija u sklopu je Sjeverozapadne, najrazvijenije od tri regije, no, ona je u toj regiji najmanje razvijena, što znači da će dobiti najviše novca.

Županija će sredstva dalje raspodijeliti po gradovima i općinama temeljem fiskalnog izravnanja, što će se izračunati kroz izvorni prihod po glavi stanovnika.

Projekcijom ZARE Krapinsko-zagorska županija dobila bi oko 100 milijuna kuna godišnje.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook