Prethodni članak
Sljedeći članak

Uživo iz Rotterdama: Navijač Marko iz Zagorja spasio dvije nizozemske gospođe


I dok čitava Hrvatska, ali i mnoštvo hrvatskih navijača diljem Europe i svijeta s nestrpljenjem iščekuje večerašnje veliko finale UEFA Lige nacija, u kojem se susreću Hrvatska i Španjolska, hrvatski navijači koji su u Rotterdamu već se polako pripremaju za večerašnji spektakl kojeg će, bez sumnje, ponovno, kao i u polufinalu, prirediti na tribinama.

Među njima je i nemali broj Zagoraca, a jedan od njih je i Marko Peštaj iz Donje Stubice, koji je u Rotterdam stigao kombijem još u srijedu, u društvu supruge Ivane i nekolicine prijatelja, gdje su zdušno bodrili Vatrene u polufinalnom ogledu protiv Nizozemske.

I dok je danas prijepodne čekao ekipu da se okupi, Marko je na ulici u Rotterdamu primijetio da su se dvije domaće, nizozemske gospođe, našle u problemu. 

Naime, potrgala se brava na lancima kojima su vezale svoje bicikle.

Dobroćudni zagorski navijač Marko odmah im je priskočio u pomoć, no, nažalost, kako nam je ispričao, bravu nije bilo moguće popraviti, niti otključati.

No, Marko, snalažljiv kakvi Zagorci to i jesu, našao je rješenje.

-Otišel sam u dućan, kupil škare i prerezal im lanc. Kaj sam drugo mogel? Gospođe su bile sretne i vrlo zahvalne - ispričao nam je Marko, kojeg smo pitali jesu li ga nekako i nagradile ili mu barem vratile novac koji je potrošio na kupnju škara.

-Ma kakvi. Ništa. Škrte su bile. Još sam im na kraju i poklonil škare da imaju za drugi put - uz smijeh nam govori Marko, koji je ponovo pokazao kakvi su Zagorci kavaliri, a isto tako pokazao je još jednom kavi su hrvatski navijači.

Bravo, Marko, majstore!

.

.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook