Prethodni članak
Sljedeći članak

Varaždinski župan o gradonačelniku: Lažirao je darivanje krvi da prikrije put u Kinu


Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak danas je ustvrdio da je varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj lažirao darivanje krvi povodom Dana dobrovoljnih darivatelja u petak te da je time htio prikriti putovanje u Kinu, piše Index.

Iz Grada Varaždina medijima je u petak priopćeno kako su gradonačelnik Bosilj i SDP-ov kandidat za župana, direktor poduzeća Varkom Bruno Ister, darivali krv na Odjelu za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Varaždin.

Gradonačelnik Bosilj u priopćenju je naglasio svoju dugogodišnju predanost darivanju krvi, istaknuvši kako to nastoji učiniti nekoliko puta godišnje, te je pozvao sve zdrave građane da učine isto.

Danas je stigla reakcija župana Stričaka (HDZ) koji tvrdi da Bosilj i Ister u petak nisu darivali krv. 

"Iz Opće bolnice Varaždin službeno je potvrđeno da 'SDP-ovi humanitarci' - gradonačelnik Neven Bosilj i direktor Varkoma d.d. Varaždin Bruno Ister u petak nisu darivali krv. Naravno, svakom darivatelju pa i njima zahvaljujemo na svakoj kapi darovane krvi, ali oni to ipak nisu odradili jučer", naveo je Stričak u priopćenju, zapitavši se je li ta objava trebala prikriti gradonačelnikovo putovanje u Kinu.

HDZ-ov Stričak: Varaždinski SDP je poznat po lažima i obmanama
"Bez obzira na sva ta pitanja, još nikome nije palo na pamet ništa tako jadno da objavom darivanja krvi prikriva putovanja", dodaje Stričak.

Naglasio je i da "još nije imao tako sramotan početak kampanje za župana" te da tako započeti kampanju mogu "samo profesionalci laži i obmana".

"Varaždinski SDP je barem po tome poznat. Smatramo da je riječ o krajnje nemoralnom i licemjernom činu", zaključio je župan Stričak.

Nakon što je objava Grada Varaždina izazvala veliku pozornost javnosti i novinara, kao i činjenica da gradonačelnika nema u Varaždinu, iz Grada su naknadno objasnili da je Bosilj krv darivao uoči putovanja u Kinu.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook