Prethodni članak
Sljedeći članak

Važna obavijest Ministarstva obrane RH


Na mail nam je stigla obavijest iz Ministarstva obrane RH. 

Ministarstvo obrane raspisalo natječaj za prijam osam doktora medicine ili specijalista grana medicine, dva doktora veterinarske medicine, jednog magistra farmacije i osam kandidata za vojne specijaliste časnike i dočasnike.

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske raspisalo je u petak, 13. rujna 2024. godine Javni natječaj za prijam doktora medicine/specijalista  grana medicine, doktora veterinarske medicine i magistra farmacije - kandidate/kandidatkinje za časnike/časnice zdravstvene službe i Javni natječaj za popunu ustrojbenih mjesta vojnih specijalista u Oružanim snagama Republike Hrvatske.

Ministarstvo obrane RH prima 11 kandidata za časnike, i to:
- osam doktora medicine ili specijalista grana medicine (mjesto rada područje Republike Hrvatske),
- dva doktora veterinarske medicine (mjesto rada Knin i Dugo Selo, pod jednakim uvjetima prednost imaju kandidati s "B" vozačkom kategorijom) i
- jednog magistra farmacije (mjesto rada Zagreb).
Kandidati moraju ispunjavati opće uvjete za prijam u Oružane snage Republike Hrvatske koji su propisani člankom 34. Zakona te ne mogu biti primljene osobe za čiji prijam postoje zapreke iz članka 35. Zakona.
Kandidati doktori veterinarske medicine i magistar farmacije mogu imati najviše navršenih 30 godina života do kraja 2024. godine. Za kandidate doktore medicine ili specijaliste grana medicine nema dobnog ograničenja.
Sve informacije o potrebnoj dokumentaciji, kriterijima i postupku za utvrđivanje uvjeta te odabirnom postupku dostupni su u Natječaju, poveznica:

https://www.morh.hr/javni-natjecaj-za-prijam-doktora-medicine-specijalista-grana-medicine-doktora-veterinarske-medicine-i-magistra-farmacije-kandidata-kandidatkinja-za-casnike-casnice-zdravstvene-sluzbe/

Kandidati koji nisu završili program dragovoljnog vojnog osposobljavanja bit će upućeni na dragovoljno vojno osposobljavanje po skraćenom programu u listopadu 2024.

Odabrani kandidati za časnike bit će upućeni na Temeljnu časničku izobrazbu u studenom 2024., nakon čega će biti primljeni u djelatnu vojnu službu, dodijelit će im se časnički čin poručnika te će biti raspoređeni na časničku dužnost u Oružane snage RH.

Kandidatima za časnike koji su doktori medicine dodjeljuje se časnički čin natporučnika, a kandidatima za časnike koji su doktori medicine specijalisti grane medicine dodjeljuje se čin bojnika.

Prijave s dokazima o ispunjavanju uvjeta iz natječaja dostavljaju se na adresu: Središnjica za upravljanje osobljem, Ilica 256 b, Zagreb,  telefoni 01/37 84-813 i 37 84-814.

Popuna ustrojbenih mjesta vojnih specijalista časnika i dočasnika

Ministarstvo obrane RH prima  osam kandidata/kandidatkinja za popunu ustrojbenih mjesta vojnih specijalista časnika i dočasnika i to:
- medicinski tehničar, desetnik vojni specijalist, jedan izvršitelj s mjestom rada u Pločama,
- medicinski tehničar, desetnik vojni specijalist, jedan izvršitelj s mjestom rada u Kninu,
- medicinski tehničar, desetnik vojni specijalist, jedan izvršitelj s mjestom rada u - medicinski tehničar, desetnik vojni specijalist, dva izvršitelja s mjestom rada u Splitu,
- medicinski tehničar, narednik vojni specijalist, dva izvršitelja s mjestom rada u Splitu i
- doktor dentalne medicine, satnik vojni specijalist, jedan izvršitelj  s mjestom rada u  Velikoj Buni.
Sve informacije o potrebnoj dokumentaciji, općim uvjetima za prijam, posebnim uvjetima, kriterijima i postupku za utvrđivanje uvjeta,  odabirnom postupku te opis rada za svako radno mjesto dostupni su u Natječaju, poveznica
https://www.morh.hr/javni-natjecaj-za-popunu-ustrojbenih-mjesta-vojnih-specijalista-u-oruzanim-snagama-republike-hrvatske-4/.

Odabrani kandidati upućuju se na osposobljavanje za vojnog specijalista koje se sastoji od  prve razine dočasničke odnosno časničke izobrazbe i programa Dragovoljnog vojnog osposobljavanja za kandidate koji nemaju odslužen vojni rok ili uspješno završeno Dragovoljno vojno osposobljavanje. Predviđeni datum upućivanja na Dragovoljno vojno osposobljavanje je 15. listopada 2024., a prve razine dočasničke, odnosno časničke izobrazbe je 4. studenoga 2024. Nakon uspješnog završetka osposobljavanja primaju se u djelatnu vojnu službu, dodjeljuje im se čin poručnika/poručnika korvete vojnog specijalista, odnosno čin skupnika vojnog specijalista i raspoređuju se na ustrojbeno mjesto vojnog specijalista.
Prijave s dokazima o ispunjavanju uvjeta iz natječaja podnose se na adresu: Središnjica za upravljanje osobljem, Ilica 256b, 10 000 Zagreb, telefon 01/3784-857.
Rok za podnošenje prijava na oba natječaj je 27. rujna 2024. godine.
Poveznice na Natječaje:

https://www.morh.hr/javni-natjecaj-za-prijam-doktora-medicine-specijalista-grana-medicine-doktora-veterinarske-medicine-i-magistra-farmacije-kandidata-kandidatkinja-za-casnike-casnice-zdravstvene-sluzbe/

https://www.morh.hr/javni-natjecaj-za-popunu-ustrojbenih-mjesta-vojnih-specijalista-u-oruzanim-snagama-republike-hrvatske-4/

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook