Prethodni članak
Sljedeći članak

Važna obavijest ministarstva za šumoposjednike


Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je 18. rujna Natječaj za provedbu intervencije 72.01. Potpora za ograničenje u gospodarenju šumama (NATURA 2000, NKS) iz Strateškog plana Zajedničke poljoprivredne politike Republike Hrvatske 2023. – 2027.

Prihvatljivi korisnici su šumoposjednici, a ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore je 8.823.530 eura. Rok za podnošenje zahtjeva za potporu je od 5. studenog 2024. godine od 12 sati do 13. prosinca 2024. do 12 sati.

Šumoposjednici čije se šume nalaze unutar područja ekološke mreže Natura 2000 imaju gubitke i dodatne troškove koje je nužno kompenzirati kako bi mogli zadržati prakse i povećati interes za održivo gospodarenje šumama i održavanje bioraznolikosti. Potpora unutar ove intervencije dodjeljuje se korisnicima po hektaru šume u obuhvatu područja ekološke mreže Natura 2000 Republike Hrvatske kao naknada za ograničenje u gospodarenju za propisane mjere za šume u obuhvatu područja ekološke mreže. Potpora se isplaćuje godišnje tijekom pet godina korisnicima s kojima je sklopljen ugovor o financiranju, piše Podravski.

Detalji se mogu pronaći OVDJE.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook