Prethodni članak
Sljedeći članak

Važna obavijest vjernicima koji sutra planiraju na hodočašće u Mariju Bistricu


Foto: Ilustracija/Arhiva

Upravitelji župa Zabok, Sveti Križ Začretje i Radoboj, koje sutra, na blagdan Gospe snježne, već po tradiciji hodočaste u Mariju Bistricu, zbog najavljenog nevremena i obilnih kiša odlučili su otkazati organizirano hodočašće pješaka i biciklista u Svetište Majke Božje Bistričke.

-S obzirom na izdana upozorenja od strane Državnog hidrometeorološkog zavoda, neće biti organiziranog polaska hodočasnika pješaka koje je bilo planirano za noćas u ponoć iz Svetog Križa Začretja, a isto tako neće biti niti organiziranog polaska hodočasnika biciklista, koje je bilo planirano za sutra ujutro u 3 sata. Organizirano hodočašće pješaka i biciklista otkazali su također i kolege upravitelji župa u Zaboku i Radoboju - rekao nam je vlč. Vladimir Drnetić, dekan Krapinskog dekanata i upravitelj župe Uzvišenja Svetog križa.

No, kako je napomenuo, samo hodočašće u Mariju Bistricu se ne otkazuje.

-Organizirano hodočašće autobusima održat će se prema planu, dakle, polazak iz Svetog Križa Začretja je u 5 sati ujutro, a i sam program hodočašća u Mariji Bistrici, koje počinje ulaznom procesijom u 6 sati, održat će se kako je najavljeno i ranije planirano - rekao je vlč. Drnetić.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook