Prethodni članak
Sljedeći članak

VELEPOSLANIK ITALIJE POSJETIO VARAŽDIN I SLUŽBENO OTVORIO IZLOŽBU U GRADSKOJ KNJIŽNICI


Grad Varaždin u ponedjeljak je posjetio izvanredni i opunomoćeni veleposlanik Talijanske Republike u Republici Hrvatskoj Nj. E. g. Paolo Trichilo. Povodom njegovog prvog službenog posjeta, gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj veleposlanika je primio u Gradskoj vijećnici. Sastanku su prisustvovali i direktor tvrtke Calzedonia Croatia Dubravko Hoić te ravnatelj Koncertnog ureda Varaždin Raymond Rojnik, a veleposlanika su dočekali i zamjenik gradonačelnika i saborski zastupnik Miroslav Marković te saborska zastupnica Barbara Antolić Vupora.

 

Teme razgovora odnosile su se na suradnju iz područja kulture, gospodarstva i turizma. Gradonačelnik je veleposlaniku prezentirao veliki potencijal varaždinskog aerodroma koji bi mogao još bolje povezati Italiju s Varaždinom. Italija je prije deset godina bila i zemlja partner Varaždinskim baroknim večerima te je veleposlanik izrazio želju da se sada ponovo otvori mogućnost partnerstva s Varaždinom u kulturnim manifestacijama. Grad Varaždin potpisao je još davne 1987. godine Ugovor o suradnji s talijanskim gradom Montale, a tu suradnju njeguje i danas. Upravo je Dubravko Hoić svojim poznanstvima kao tadašnji zastupnik Varteksa za Italiju u Firenci zaslužan za partnerstvo s gradom Montale.

 

Gradonačelnik i veleposlanik istaknuli su kako će potencirati još čvršću suradnju, uzevši u obzir i činjenicu da je Italija jedno od najzastupljenijih tržišta u izvozu Varaždinske županije, kao i država iz koje Varaždinska županija najviše uvozi te su brojne mogućnosti za povezivanje.

 

Nakon prijema kod gradonačelnika, veleposlanik je službeno otvorio izložbu koja se održava u Gradskoj knjižnici i čitaonici „Metel Ožegović“ Varaždin u sklopu popratnog programa Total Baroque Varaždinskih baroknih večeri „Slika koja govori: inovacije, transformacija i ikone poznatih talijanskih marki i dizajnera“. Izložba je obogaćena postavom posvećenim drvnoj industriji i dizajnu u kružnom gospodarstvu uz sudjelovanje kolektiva arhitekata „Orizzontale“, Calligaris i Florian.

 

 

 

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook