Prethodni članak
Sljedeći članak

Velika kineska tvrtka želi ulagati u Krapinske Toplice

Frida Yang i Hank Wang, predstavnici kineske kompanije koja se ubraja među 500 najvećih u svijetu i koja ulaže u brojne projekte, posjetili su Krapinske Toplice, piše današnji Zagorski list.


U Krapinske Toplice su prošlog vikenda stigli predstavnici  kineske kompanije koja se ubraja  među 500 najvećih u svijetu. Riječ je o predstavnicima  kompanije Metallurgical Corporation of China Ltd (MCC) i tvrtke kćeri  China 18th Metallurgical Construction Co.Ltd. (MCC-18), piše današnji Zagorski list.

Njihov višemjesečni boravak u Hrvatskoj organizirala je Chinese Southeast European Business Association  (CSEBA), vodeći promotor hrvatskog turizma  u NR Kini, a koja uz ostale aktivnosti već nekoliko godina radi na uspostavi direktnih letova iz Kine prema Hrvatskoj.

U Krapinske Toplice, na sastanak s načelnikom Ernestom Svažićem doveo ih je upravo Mario Rendulić, predsjednik CSEBE, koji je u siječnju ove godine potpisao Ugovor o strateškoj suradnji između asocijacije CSEBA i tvrtke MCC vezano uz ulaganja u zemljama centralne i istočne Europe.

-U Krapinskim Toplicama je tema razgovora bila mogućnost ulaganja u lokalnu prometnu infrastrukturu, hotele i sportske sadržaje. Predstavnicima tvrtke  MCC predstavio sam potencijale Krapinskih Toplica te ih  informirao o boravku delegacije Krapinsko-zagorske županije na 3. skupu  lokalnih lidera 16 europskih zemalja i Kine održanom prošlog mjeseca u Tangshanu.  Kineski predstavnici su s velikim zanimanjem razmotrili potencijale Krapinskih Toplica te najavili skori nastavak razgovora o mogućim modelima suradnje – rekao je načelnik Svažić za Zagorski list.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook